~Zomer&Keuning~


'Mijn hart in jouw handen' is er!!

Na maanden van schrijven, herschrijven, nog een keer herschrijven, proefdrukcontroles, coverstress, nog meer coverstress, taglinestress, boekpresentatiestress, last-minute fotostress, pre-orderstress, sprayed edges verrassing, onverwacht opploppende emoties, playlistgedoe, interviewtje en een heuse voorpublicatie is het dan eindelijk zover!!

Vanaf vandaag is 'Mijn hart in jouw handen' overal verkrijgbaar

Wat. Een. Achtbaan. En ik had er geen seconde van willen missen

Proost! Op alle levensgenieters en donoren!!

3 juli 2024


Boekpresentatie bij Boekhandel Broese in Utrecht!

Op 4 juli 2024 vieren we het verschijnen van 'Mijn hart in jouw handen' met een toffe boekpresentatie bij Broese! Wil jij daarbij zijn? Wat ik natuurlijk fantastisch vind! Dan kun je je opgeven via klantenservice@broese.nl 

Voor meer informatie: klik op de informatiebanner hieronder.


Limited Edition!

De eerste druk van 'Mijn hart in jouw handen' zal in deze geweldige Limited Edition verschijnen met sprayed edges!


Yes! De titel van mijn nieuwe feelgood mag eindelijk de wereld in!
Zomer 2024 verschijnt bij Zomer&Keuning: 

'Mijn hart in jouw handen' wordt een zeer bijzondere feelgood. Vandaag plaatste ik onderstaand bericht op de socials:

"Vandaag zijn mijn donorhartklep en ik precies 14 jaar een setje. En wat doen we het goed! Dankzij deze donor komen mijn dromen daadwerkelijk uit. Het schrijven van boeken, om maar iets te noemen Voor mijn nieuwe feelgood hoefde ik niet ver te zoeken. Immers... soms bevindt de inspiratie zich vlak onder je neus. In eerste instantie wilde ik vandaag alleen een tipje van de sluier oplichten. Maar de uitgever had een beter plan: 'Mariek! Wat ons betreft maak je de titel bekend!

En dus maak ik vandaag, op mijn 14e Bonusverjaardag, de titel van mijn meest persoonlijke feelgood ooit bekend.

Geniet ervan! Ga ik intussen proosten. Op jou, onbekende donor. 
Zoals altijd: bedankt voor jouw 'ja'."

9 december 2023


Vandaag plaatste ik deze foto op de socials. Want na het verwerken van alle feedback én stiekem al wat opmerkingen van Z&K zelf, was het dan eindelijk zover. Het manuscript van MHIJH was klaar voor verzending. Tenminste, de eerste versie dan. Want nu ben ik eerst in de wacht gezet. Daarna gaat het ongeveer zo:

* Manuscript komt terug met op- en aanmerkingen en verbeterpunten.

* Auteur heeft koffie/zuurstof nodig. Dit gaat dikwijls gepaard met de neiging de laptop uit het raam te gooien.

* Auteur raapt zichzelf bij elkaar en moet toegeven dat de meeste opmerkingen volledig terecht zijn.

* Auteur verwerkt alle feedback (of niet, als hij/zij eigenwijs is aangelegd). Vraagt zich daarbij regelmatig af waarom dit ook alweer leuk was en weet zeker dat de groten der aarde het niet zo lastig hebben (wat niet waar is!!)

* Manuscript wordt wederom naar de uitgever gestuurd voor correctie.

* Manuscript komt terug met de laatste puntjes op de i.

* Auteur vindt dit meestal wel heul veul puntjes op de i. Wederom koffie/zuurstof nodig.

* Auteur raapt zichzelf wederom bij elkaar en gaat voor de laatste keer het manuscript door. Althans, die laatste keer is vaak een variant op het liedje 'van voor, naar achter, van links, naar rechts.' Want helemaal klaar ben je eigenlijk nooit.

* Auteur stuurt het met bibberende handen weer retour naar de uitgever en dan gaat het snel.

* Er komen allerlei termen als eindcorrecties en persklaarmaker voorbij maar de auteur is in haar hoofd vooral bezig met de einddatum. Wanneer verschijnt het boek echt? En natuurlijk de grote vraag der vragen: Wat trek ik aan naar de boekpresentatie?

Bovenstaand is natuurlijk maar een voorbeeld maar wel een redelijk realistisch voorbeeld, haha! Voor nu ben ik in ieder geval klaar. Dus ik heb: schrijfkerstvakantie!

21 december 2023


Het schrijven ging voorspoedig en de allereerste versie van Boek 5 ligt inmiddels al een tijdje bij de proeflezers. Dat is altijd ontzettend spannend. Wanneer dan de eerste reacties terugkomen en je stiekem een beetje opgelucht ademhaalt...

Oktober 2023


Nieuwe Feelgood!

Hier zul je binnenkort alles kunnen lezen over mijn allernieuwste feelgoodroman! Deze zal in de zomer van 2024 verschijnen bij Zomer&Keuning en zal mijn meest persoonlijke boek ooit worden.

En het allermooiste? Je kunt hem gaan lezen in zowel paperback als ebook. Dat dat maar alvast duidelijk is, haha!

To be continued...

12 september 2023