Samen met Jet Nijland schreef ik 'Vlinders bij de wijn'. Dit verhaal verschijnt, onder het pseudoniem Marjet Douwland, in 'Slipperdagen en Zomerjurken'!!


~Mariekes Blog~


Vlinders bij de wijn!

Ergens in januari gooiden een aantal auteurs een schrijfwedstrijd online! Dit waren Lisanne Stam, Renée Olsthoorn, Saskia M. N. Oudshoorn en Isabelle Paz-Soldan. Niet de minsten in feelgoodland. De inzet was een plekje naast hun verhalen in een superzomerse feelgoodbundel! Zij zijn met z'n viertjes en er konden er nog vier bij. 

Lees meer »

Einde van het eerste avontuur

Ergens in november kwam die eerste mail van HarperCollins binnen. Ze waren op zoek naar nieuw feelgoodtalent en ze zagen potentie in mijn schrijfsels. Kort gezegd: voor het eerst van mijn leven werd ik 'gescout'! 

Lees meer »

Zichtbaarheid

Wanneer ik, zoals nu, weer middenin een blogtour zit wordt het me altijd extra duidelijk. Wat je eigenlijk allemaal, als auteur, moet doen om je boek onder de aandacht te brengen. Nu heb ik het geluk dat ik dat alleen maar leuk vind: kranten benaderen, winacties organiseren, mijn website bijhouden, reageren op social mediaberichten en zelf zeer actief zijn op diezelfde kanalen. Zomaar een kleine greep uit dat wat van auteurs ook, min of meer gedwongen, marketingtijgers maakt. En ze moeten wel. Als ze tenminste willen dat hun boeken gelezen worden. En laten we daar eens eerlijk over zijn: dat wil elke auteur. Punt. 

Lees meer »