~HarperCollins Trilogie~

Releasefoto
'Iets nieuws onder de zon'

Releasefoto
'Als Water en Vuur'

Releasefoto
'Uit het juiste hout'


Extra leuke tip: klik op de covers om de bijbehorende playlist van elk boek te luisteren!

Nu overal verkrijgbaar én te leen via de online bibliotheek.

Ook beschikbaar als audioboek.

Nu overal verkrijgbaar.

Ook beschikbaar als audioboek.

Nu overal
verkrijgbaar.

Ook beschikbaar als audioboek.

Alle delen ineen! Nu overal verkrijgbaar


Deel 3; de grote finale!

En dan is het zover. Het allerlaatste deel van 'De Duinen van Westzand' komt eraan. Het verhaal van Nikita zal de hekkensluiter zijn.

'Uit het juiste hout' zal verschijnen op:

28 februari 2023

'De Duinen van Westzand deel 3 - Uit het juiste hout'
Wanneer liefde de spijker op zijn kop slaat

De duinen van Westzand is een driedelige feelgoodserie om bij weg te dromen. Laat je meevoeren door zee, strand en zinderende liefdes in dit fictieve Noord-Hollandse kustdorpje. 

Uit het juiste hout is het derde en laatste deel.
Na vriendin Daphne heeft ook zus Maggie haar wederhelft gevonden in het idyllische Westzand. Uiteraard is Nikita blij voor hen, maar misschien (heel misschien!) is ze ook een tikje jaloers. Ze heeft een goedlopend timmerbedrijf, kan uit de voeten met zowel naaldhakken als stalen neuzen en heeft een fijne familie- en vriendenkring. Maar toch, iedere avond thuiskomen in een stil huis begint haar tegen te staan.
Als Nikita wordt gevraagd om mee te werken aan de renovatie van het oude Duinrestaurant, neemt haar leven een nieuwe wending. De andere timmerman op de klus blijkt niemand minder dan Michael, de charmante onenightstand die ze al weken niet uit haar hoofd krijgt. Hun aantrekkingskracht is onmiskenbaar, maar is Michael wel de man die hij beweert te zijn? Als de restauratie ook nog eens op losse schroeven komt te staan, zet Nikita alles op alles om niet alleen haar hart, maar ook het monumentale pand te beschermen. Is ze dapper genoeg om voor de liefde te kiezen?

Marieke Douwes was een van de finalisten van de Luitingh-Sijthoff Schrijfwedstrijd. Eerder schreef ze de roman Klavers, Edelweiss & Sachertorte. Haar serie De duinen van Westzand is ideaal voor fans van Jill Mansell en Jenny Colgan.


Deel 2 komt eraan!

Zo zit je nog in je heerlijke 'Iets nieuws onder de zon'-bubbel en zo is ineens de verschijningsdatum van deel 2 bekend! 

'Als Water en Vuur' zal verschijnen op:

15 november 2022

Het duurt dus nog iets meer dan drie weken maar de tijd heeft geleerd dat eh... tja... de tijd vliegt! En dus kan ik hier met jullie de flaptekst delen en me verheugen op al die fijne dingen die nog komen gaan. Denk aan een Instalive. Wellicht weer een blogtour en misschien wel wat winacties ;-)

"De duinen van Westzand deel 2 – Als water en vuur

Ze hebben samen een verleden. Maar hebben ze ook een toekomst?

De duinen van Westzand is een driedelige feelgoodserie om bij weg te dromen. Laat je meevoeren door zee, strand en zinderende liefdes in dit fictieve Noord-Hollandse kustdorpje. Als water en vuur is het tweede deel.

 

Zes jaar geleden vertrok jeugdliefde Renze uit Maggies leven. Ze bleef met een gebroken hart achter in Westzand. Jaren later heeft ze een stevig stootkussen om haar hart gebouwd en is het zo goed als geheeld. Ze werkt met veel plezier in het plaatselijke hotel, trotseert dagelijks de koude zee en is in haar vrije tijd graag bezig met haar kunst.

Dan staat Renze plotseling weer voor haar neus. Hij is terug in Westzand, en als het aan hem ligt voorgoed. Maggie is op haar hoede, maar de aantrekkingskracht is er nog steeds. Bovendien blijkt de knappe brandweerman in een lastige situatie de perfecte bondgenoot te zijn. Maar Renze is niet meer dezelfde man als zes jaar geleden en ook Maggie is veranderd. Is een gezamenlijke toekomst nu wel voor hen weggelegd?

Marieke Douwes was een van de finalisten van de Luitingh-Sijthoff Schrijfwedstrijd. Eerder schreef ze de roman Klavers, Edelweiss & Sachertorte. Haar serie De duinen van Westzand is ideaal voor fans van Jill Mansell en Jenny Colgan."

Voor dit deel mocht ik ook met de brandweer van Heerhugowaard mee op pad en dat was een heel bijzonder avontuur. Ik kan alleen maar hopen dat ik ze recht heb gedaan.

23 oktober 2022


Cover Iets nieuws onder de zon

En de eerste cover en titel is een feit! Ik vind hem geweldig. Helemaal feelgood en vooral helemaal Marieke!

Ik kon me er geen voorstelling van maken maar toen ik deze van het HarperFirst team onder ogen kreeg dacht ik: ja, dit is het! 

Hieronder staat de flaptekst die is opgesteld door HarperCollins. Ik ben er echt helemaal weg van maar heel stiekem vooral van de laatste zin. Ik bedoel... door zo ongeveer de grootste uitgeverij van Nederland vergeleken worden met Jill Mansell en Jenny Colgan! Beter. Wordt. Het. Niet.

Marieke Douwes

Iets nieuws onder de zon (De duinen van Westzand #1)

Soms moet je van huis gaan om thuis te komen

 

De duinen van Westzand is een driedelige feelgoodserie om bij weg te dromen. Laat je meevoeren door zee, strand en zinderende liefdes in dit fictieve Noord-Hollandse kustdorpje.

 

De vijfentwintigjarige Daphne zit in een dip. Na het overlijden van haar vader is haar sociale leven niet-bestaand en van haar baan bij het makelaarskantoor wordt ze ook al niet gelukkig. De oplossing? Een paar maanden Westzand. Rina, de flamboyante vriendin van de familie, heeft hulp nodig in haar winkel in het pittoreske kustdorpje. Daphne grijpt deze kans om er even tussenuit te gaan met beide handen aan.

 

Het duurt niet lang of Daphne is volledig ingeburgerd. Maar Westzand heeft meer te bieden dan zon, zee en koppige zwerfgeitjes: de charmante kunstenaar Fernando brengt haar danig in de war. Niet alleen vanwege zijn helderblauwe ogen en tomeloze enthousiasme, maar ook omwille van zijn zesjarige evenbeeld: zijn zoontje Storm. Terwijl de weken maanden worden en haar terugkeer naar huis steeds dichterbij komt, zal Daphne moeten besluiten: waar is haar thuis?

 

Marieke Douwes was een van de finalisten van de Luitingh-Sijthoff Schrijfwedstrijd. Eerder schreef ze de roman Klavers, Edelweiss & Sachertorte. Haar serie De duinen van Westzand is ideaal voor fans van Jill Mansell en Jenny Colgan.

19 augustus 2022


Yes! We hebben een datum!

O, wat wordt het echt nu! Vandaag heb ik definitief te horen gekregen dat het eerste deel van mijn zonnige feelgoodtrilogie het levenslicht gaat zien op:

1 september 2022!

En dat is dus, as we speak, over precies twee weken!!! Er gaat hier dus nog heel veel gebeuren. Zo ben ik lekker aan het teasen op de socials met mijn cover en titel. Die ga ik waarschijnlijk morgen bekend maken. Waarschijnlijk... 

Dan komt er, in overleg met HarperCollins, een heerlijke blogtour waar ook een oproep van geplaatst zal worden. En ook nog iets met een winactie... 

Dus.... stay tuned!!

18 augustus 2022


HarperFirst World Of Romance Event 2022

Op het World of Romance Event van 1 juli 2022 mochten wij onze boeken pitchen! Hoe dat ging? Dat lees je hier

Op de foto vlnr: Yvonne van den Nieuwenhuizen, Brenda Broekhart, ik en Kristie Raaijmakers. Op de foto ontbreken Daniëlle Carson en Amber van Huigenbos.


HarperFirst bij HarperCollins
Auteursfoto HarperCollins

Het officiële bewijs! Ik ben lid van de HarperCollins familie ;-) Deze Auteursborrel voelde een beetje als een soort vuurdoop. Wordt vervolgd...

Lees hier over de hele middag!

21 april 2022