~Auteurs van eigen bodem~


Er zijn nog zoveel...

...andere auteurs die ons landje rijk is!
Velen zijn inmiddels een inspiratiebron voor me geworden en met anderen heb ik, veelal door social media, een fijn contact gekregen.

Ik wil ze graag met jullie delen en jullie vooral kennis laten maken met wat zij geschreven hebben.
Want geloof me...hun boeken zijn absoluut de moeite waard!

Bezoek deze auteurs ook eens op Facebook en Instagram.
Dat is al een feestje op zich... :-)

~*~*~*~


*Gillian King*

Gillian King is één van de auteurs die ik ontdekte toen ik op zoek ging naar 'eigen bodem auteurs' en oh, wat een pareltjes schrijft zij. Ik heb er nog maar twee gelezen maar de rest gaat zeker volgen. En daar komt bij dat het ook nog eens gewoon een heel lief mens is. Ik las van haar 'Zestig Seconden' en 'Ik vergeet je niet' welke door Chicklit is uitgeroepen tot Feelgood van het jaar 2021! 

Klik hier voor de website van Gillian


*Marina Folkers*

Ik vroeg een keer op een Facebookgroep welke Nederlandse auteur ik niet mocht missen. Zo'n 75% riep Marina Folkers. En ze hadden gelijk. Ik heb haar 'Onder de Sterren van Montpellier' zelfs gebruikt als basis voor de fanfiction wedstrijd van 'Zomer & Keuning'. Niet alleen nam ze de moeite om het verhaal te lezen toen ik het haar vroeg maar ik kreeg er ook nog bruikbare tips bij. Hoe fijn is dat!

Klik hier voor haar boeken bij 'Zomer & Keuning'


*Lianne Reijntjes*

Lianne is de eerste auteur waarvan ik een boek las wat in eigen beheer was uitgegeven. En wat smaakte dat naar meer! Inmiddels heb ik haar 'in het echt' gezien bij de boekpresentatie van haar nieuwste boek! Ook is Lianne de marketingtijger die ik graag had willen zijn. Ik heb 'Kwetsbaar Verliefd' (wat op de Shortlist stond voor de Indie award 2021!) en 'Opgescheept' gelezen en vond het heerlijke frisse boeken.

Klik hier voor de website van Lianne


*Wendy de Liefde*

Wendy is iemand met wie ik meteen een klik had. Een gewoon berichtje mondde uit in gezellige online gesprekjes. Heel bijzonder maar vooral erg leuk. 

Op 1 november 2021 is haar debuut 'Een Streepje Tegen' verschenen en ik heb ervan genoten! Ze snijdt een heftig onderwerp aan en verstaat de kunst om daar een heerlijk luchtig boek van te maken. Hoe knap is dat! Ik heb me laten vertellen dat ze druk bezig is met boek #2 

Klik hier voor de website van Wendy


*Jet Nijland*

Jet en ik hadden al eens een videogesprek (wat gewoon 2,5 uur gezellig kletsen was!) voordat we samen op de Longlist van de 'Zin in Feelgood Schrijfwedstrijd' van LS Amsterdam belandden. Was dat even een feestje. Daar hebben we samen 'in real life' even flink op geproost! Inmiddels hebben we elkaar al een paar keer gezien en hebben we samen genoten van koffie en gebak! Jet is ook zo'n gezelligerd om om je heen te hebben. En ook hier begin 2022 kwam haar debuut 'Zwaluwdans' uit! Ik heb hem inmiddels gelezen en kan hem iedereen aanraden!

Klik hier voor de website van Jet


*Marijke Vos*

'Wedden dat ik blijf' van Marijke Vos kreeg ik voor mijn verjaardag en wat was dat genieten! Ik besefte dat ik met mijn boeken wil bereiken wat Marijke bereikt bij mij: ultiem plezier!

Klik hier voor de website van Marijke


*Tamara Haagmans*

Een tijdje geleden las ik 'Plankenkoorts' van Tamara Haagmans. Ik was stomverbaasd. Hoe kan het dat er in Nederland zoveel mooie leuke boeken zijn waar ik nog nooit van gehoord had. Dit was er zo eentje. Ik heb van het boek genoten en heb de volgende absoluut in de planning staan. En Tamara zelf? Volg haar op Insta en je bent instant-vrolijk!

Klik hier voor de website van Tamara


*Renée Olsthoorn*

Op social media zag ik haar naam al regelmatig voorbij komen. Daar komt nog eens bij dat het zo'n hartelijk persoon is dat ik wel een boek van haar wílde lezen! Dat werd 'Vraag het aan Veerle' en wat ben ik daar blij om! Het is een heerlijke feelgood die heel veel leeftijden aan zal spreken. Ik ben blij dat er een vervolg komt! Onbewust bleek dat trouwens niet helemaal het eerste boek te zijn wat ik van haar las. Het bleek dat ik al van een boek had genoten wat door haar vertaald was! 'Droom van een man' van Kristan Higgins is eerst door de handen van Renée gegaan voordat hij leesbaar was voor de Nederlandse lezers.

Haar Hebban pagina vind je hier en een overzicht van haar boeken bij Zomer & Keuning vind je hier


*Mienke Fijen*

Soms zie je een boek voorbij komen waarvan de cover in eerste instantie een beetje aan je voorbij gaat. Maar doordat hij voorbij blijft komen word je steeds nieuwsgieriger naar het boek erachter. En dan léés je het boek erachter en blijkt de cover een fantastische match met het verhaal te zijn. Ik had dat met 'Naar de Noorderzon'. Het debuut van Mienke Fijen. Al moet ik eerlijk zeggen dat het niet las als een debuut. Want wat zat dit verhaal goed in elkaar. Een aantal plottwists maar niet té. Een aantal flashbacks maar niet overdreven. Alles klopte en was precies goed. En daarom mag Mienke in mijn rijtje. Omdat ik hoop dat er nog meer van dit moois komt!

Informatie over Mienke bij Uitgeverij Hartklopper vind je hier en haar auteurspagina op Hebban vind je hier