~Beter Laat dan Nooit

Mini-Blogtour~

'Klavers, Edelweiss & Sachertorte'

14-18 februari 2022


Blogtour Klavers, Edelweiss & Sachertorte
Recensies blogtour Klavers, Edelweiss & Sachertorte

'Klavers, Edelweiss & Sachertorte'

werd 26 maart 2021 gelanceerd. Dit ging nogal met stille trom. De meeste winkels waren nog dicht dus een presentatie was niet mogelijk. Een blogtour was wel een mogelijkheid geweest als ik, marketingdummy ten top, op dat moment van het bestaan ervan had geweten. Mijn eigen boek promoten was voor mij net zoiets als het leren van een vreemde taal; fantastisch maar lastiger dan verwacht. Het afgelopen jaar heb ik wel het één en ander geleerd, al ben ik nog lang niet de marketingtijger die ik zou willen zijn. Maar ik vond dat ik wat schade in te halen had. En dus heb ik een soort mini-blogtour georganiseerd. Ik heb vijf boekenbloggers kunnen vinden die het boek gelezen hebben en in de blogtour hun recensies online hebben geplaatst. 

De bonusrecensie is van Tamara die mijn boek zelf al had gekocht, geen boekenblog heeft maar wel heel graag een recensie wilde leveren. Een soort cadeautje voor mij dus. Vandaar dat zij er als bonus bij staat. 


~De recensies~ 

14 februari 2022: De recensie van Nikki van NikkiLeest.nl

"In dit boek leren we Viola kennen, juf en familiemens. Ze wordt verliefd op Jochem, meester en familiemens. Wanneer ze beide heftige onthullingen te horen krijgen over hun families, wordt hun relatie op de proef gesteld. Erna gaat Viola op zoek naar haar roots. Ze reist naar Oostenrijk en Ierland maar moet familie perse bloedverwant zijn?

Het proloog is meteen mysterieus en spannend. Een proloog die ik niet zag aankomen en waarover in de eerste hoofdstukken ook niet meer met woorden naar wordt teruggegaan. Wel waren mijn hersenen overuren aan het draaien. Los van het leuke en toch wel romantische verhaal in het eerste hoofdstuk, zorgde de proloog er zeker voor dat ik direct getriggerd was om door te lezen. 

Met quotes als 'Het was zo'n stel broers waar Nora Roberts hele trilogieën over schreef' zorgt de auteur ervoor dat ik met een grote glimlach dit boek heb gelezen! De schrijfstijl van deze auteur is vrolijk en vlot, ze schrijft daarnaast ook enorm gedetailleerd, ze zorgt ervoor dat niets aan het toeval wordt overgehouden, alles wordt aan het licht gebracht en uitgelegd en je slaat dit boek dan ook echt dicht met een fijn gevoel. Het is een heel zoet verhaal met hier en daar een rauw rand(je). De personages worden goed geïntroduceerd en ze zijn allemaal anders en dat maakt het erg leuk, er zitten wat plottwisten in, waarvan ik sommige wel aanzag komen, maar ook dat maakt dit verhaal zo lekker zoet om te lezen.

Een boek waar meerdere verhaallijnen samen komen en er zo grappige en leuke momenten ontstaan maar ook verdrietige en zware momenten. Een boek vol met details over verschillende omgevingen en verschillende personen waardoor je mee op reis wordt genomen in een liefdesverhaal, niet alleen tussen geliefdes maar ook een liefdesverhaal tussen familieleden.

Wat een leuk boek heb je geschreven Marieke, ontzettend bedankt dat ik jouw blogtour mag aftrappen vandaag!"

"Een boek wat ik met een grote glimlach gelezen heb en je slaat dit boek dan ook echt dicht met een fijn gevoel."

Lieve Nikki,
Wat een ongelooflijk mooie recensie! Ik word hier echt een beetje verlegen van en het doet me goed dat het boek je het gevoel heeft gegeven waar ik elke keer weer op hoop als iemand het boek openslaat. Je hebt precies beschreven wat ik voor ogen had dus mijn missie is meer dan geslaagd. 
Dank je wel!

De recensie van NikkiLeest staat op haar website en ook op Hebban.nl


15 februari 2022: De recensie van Amarins van Frisian_Booklover

"Een prachtig verhaal! Een verhaal wat mij als adoptiemoeder raakte. Want een verhaal wat o.a. gaat over de zoektocht naar je roots en wat op zo'n integere wijze beschreven wordt, kun je alleen maar van genieten!

De personages zijn zo mooi! Je voelt ze en voelt de emoties. Soms werd ik zelf even boos om reacties die ze gaven of dingen die ze deden.

Marieke is erin geslaagd een prachtig warm verhaal neer te zetten, wat gaat over roots maar vooral ook over warme familiebanden. Daarnaast heeft ze nog veel meer mooie en heftige thema's verweven in het boek.

Je vliegt door het boek heen. Door de vele gebeurtenissen die elkaar opvolgen wil je alleen maar doorlezen. Weten hoe het eindigt.

Marieke, bedankt dat ik mee mocht doen aan deze blogtour. Ik ben echt zeer verrast over je prachtige verhaal en hoop dat je nog vee meer zoals dit gaat schrijven."

Foto FrisianBooklover

"Een dikke aanrader voor feelgoodlezers en lezers die geïnteresseerd zijn in een zoektocht naar je roots."

Lieve Amarins, 
Jouw recensie heeft me een beetje sprakeloos gemaakt. Het compliment wat je me, als adoptiemoeder zijnde, geeft is zo ontzettend waardevol. Voor iemand die geen ervaring heeft met adoptie/pleegkinderen is het heel fijn om te weten dat ik de juiste snaar geraakt heb. Vooral omdat ik besef dat het onderwerp best tricky is. Nogmaals, bedankt voor je fantastische recensie!

Dit is niet eens de hele recensie van Amarins! Klik hier voor de recensie die op Hebban.nl geplaatst is en lees nog meer over wat Amarins van mijn boek vond.


16 februari 2022: De recensie van Naomi van Proudbookjunkie.nl

"Als Viola en Jochem elkaar ontmoeten beseffen ze dat er iets bijzonders gebeurd is, maar dan wordt Jochem op een heftige manier herinnerd aan een ex-geliefde. Dit ze niet alleen hun relatie op scherp maar zorgt ook voor een onthulling in het leven van Viola. Viola beseft dat familie niet altijd uit bloedverwanten hoeft te bestaan, maar ze gaat toch op zoek naar haar roots. Ze komt hierdoor terecht in Oostenrijk en Ierland, maar haar zoektocht brengt haar ook dichter naar de mensen toe die haar dierbaar zijn. Zal Viola haar roots vinden?

Marieke Douwes-Fransz is met dit boek gedebuteerd en ze heeft met haar fijne schrijfstijl een feelgood verhaal neergezet. Het verhaal ging naar mijn idee soms wel te snel, waardoor niet alle dingen even goed uitgewerkt werden of niet echt realistisch overkwamen.

Viola is een vrouw die op zoek is naar haar oorsprong als ze erachter komt dat haar familie anders in elkaar zit dan ze altijd heeft gedacht. Ze is hierbij erg gericht op wat voor haar goed voelt en houdt weinig rekening met anderen daarin. Gelukkig heeft ze een zus die haar met beide benen op de grond houdt en die haar af en toe de waarheid vertelt.

Het verhaal had van mij wel langer mogen zijn, waardoor er meer ruimte is om dingen niet zo gehaast over te laten komen. Ik vond het een goede eerste ervaring, ondanks de minpuntjes, en kijk ik uit naar een volgend boek van deze schrijfster."

Foto Proudbookjunkie.nl

"Het verhaal had van mij langer mogen zijn."

Lieve Naomi,
Dank je wel voor deze (h)eerlijke recensie. Ik ben blij dat je, ondanks de minpuntjes, toch uit kunt kijken naar mijn volgende boek. Dat doet me goed. En het feit dat het boek wat jou betreft langer had mogen zijn...een groter compliment kun je een auteur volgens mij niet geven!
Bedankt voor je fijne recensie en het is even wachten maar het volgende boek komt eraan!

Deze recensie is geplaatst op de website van 'Proudbookjunkie' en op Hebban.nl


17 februari 2022: De recensie van Carolien van Booksandmore/Caroleest

 

"Ik mocht deelnemen aan de beter laat dan nooit blogtour, Marieke bedankt voor je mooie boek.

We beleven het verhaal van Viola, die haar prins op het witte paard Jochem ontmoet. Een man waar veel vrouwen alleen maar van dromen.

Tussen Viola en Jochem klikt het meteen vanaf de eerste ontmoeting. Ze leren elkaar kennen en hebben het zeer gezellig samen, totdat er op een middag een notaris met een tweeling van 6 jaar voor Jochem zijn deur staat.

Jochem krijgt te horen dat hij de vader van de tweeling is en dat hun moeder is overleden. Vanaf dat moment kikken bij Jochem zijn vadergevoelens in en hij denkt er niet aan om de tweeling niet in huis te nemen. Viola reageert helaas minder goed op dit nieuws, in eerste instantie nogal egoïstisch.

Viola gaat naar haar ouders Bram en Helen om haar hart te luchten. Dan krijgt Viola het schokkende nieuws te horen dat zij ook niet haar biologische ouders zijn. Viola haar zoektocht naar haar identiteit is de rode draad in het verhaal. Hiernaast volgen er ook nog zijlijn verhalen van de familieleden van Viola en Jochem, en die zijn er zeker niet minder spannend onder.

Madelief de zus van Viola heeft een eigen koffiehuis, dit is een beetje het middelpunt in goede en slechte tijden. Ook de familie van Jochem leer je kennen en zoals vaker Oma is de lijm in de familie(s).

Zowel de familie van Viola als Jochem hebben de afgelopen jaren heel wat te verduren gehad. Op een bepaald moment in het boek vraag je jezelf af hoeveel kan een familie aan? Gelukkig is het niet alleen maar slecht maar ook zeer zeker heel veel goeds.

Marieke haar schrijfstijl is gedetailleerd, levendig, vol met humor en warmte, ze houd de spanning erin. Net zo mooi als de cover, heel uitnodigend word je naar het boek getrokken.

Vanaf de eerste zin heeft Marieke je in haar greep en je wil dit boek niet eerder wegleggen voordat je alle geheimen hebt ontrafelt. Wees gerust dit gebeurt op de allerlaatste zin van het boek! Het verhaal heeft alle emoties, spanning, (familie)liefde, humor, verdriet en natuurlijk koffie en taart.

Het komt niet vaak voor dat ik tranen in mijn ogen krijg van een verhaal, maar bij hoofdstuk 27 was het toch echt raak. Zo echt, ontroerend en mooi beschreven, het voelde echt alsof ik lid was van de familie.

Ik kan niet wachten op een volgend boek van Marieke.

ik geef het dan ook 💎💎💎💎💎"

 

Foto CaroLeest.nl

"Het komt niet vaak voor dat ik tranen in mijn ogen krijg van een verhaal maar hier was het toch echt raak."

Lieve Carolien, als auteur (en zeker als feelgood auteur) hoop je dat je de lezers weet te raken en dat het alle beschikbare emoties oproept. Ik vind het dan ook fantastisch te lezen dat ik je tranen heb weten te bezorgen. Als jij het gevoel kreeg dat je lid was van de familie dan heb ik absoluut mijn doel bereikt! 
Nogmaals bedankt voor je fantastische recensie die me laat glunderen!

Deze recensie staat ook op de website van Carolien en op Hebban.nl


18 februari 2022: De recensie van De Leestrein

"Zodra Viola en Jochem elkaar ontmoeten beseffen ze allebei dat er iets bijzonders gebeurd is. Maar dan wordt Jochem op een heftige manier herinnerd aan een liefde uit het verleden. Dit zet niet alleen hun relatie op scherp maar zorgt ook voor een onthulling die Viola's leven, zoals zij  het kent, ondersteboven gooit. Ook al beseft ze dat familie niet altijd uit bloedverwanten hoeft te bestaan; toch gaat ze op zoek naar haar wortels. Dit brengt haar naar Oostenrijk en Ierland maar vooral dichterbij de mensen die haar dierbaar zijn: haar ouders, haar hilarische zus en natuurlijk Jochem.
Uiteindelijk blijkt Viola niet de enige te zijn wiens ogen geopend gaan worden.

Zoals de achterflap van het boek, (zie inleiding), al doet vermoeden hebben we hier te maken met een zeer enthousiaste auteur. Met een prettige, duidelijke en humorvolle pen weet Marieke Douwes-Fransz een interessant verhaal te willen vertellen. Ze gaat daar moeilijke onderwerpen niet bij uit de weg en weet de personages respectvol en met liefde neer te zetten. Er is elke keer wel een twist in het verhaal waardoor wegleggen niet of nauwelijks mogelijk is.
Er is echter wel een kleine kanttekening bij al dit enthousiasme, want de schrijfster laat wel heel veel personages opdraven waardoor de draad van het verhaal hier en daar loslaat. Ook stapt ze wat al te gemakkelijk over pittige situaties heen waardoor het wat te luchtig blijft voor de onderwerpen die ze aanhaalt.
Het is relatief een dun boek en het had helemaal niet erg geweest als het twee keer zo dik had geworden. Dan had er alle tijd en aandacht geweest voor het uitdiepen van de karakters en de perikelen waarin ze terecht komen. En dan vooral ook voor het beschrijven van de emoties die daaraan verbonden zijn.
Aan de schrijfstijl en het talent van de auteur ligt het niet want met deze schrijfstijl, waarin liefde voor mensen centraal staat, zou een hele serie boeken door elke lezer verslonden worden. Ik kijk nu al uit naar het volgende boek

Dit boek was onderdeel van een miniblogtour en ik bedankt Marieke Douwes-Fransz voor haar boek met zeer leuke attenties (ik snap de hints!) erbij. Het laat zien hoe een enthousiast en warm persoon ze is, met liefde voor boeken en mensen."

Foto De Leestrein

"Met deze schrijfstijl, waarin liefde voor mensen centraal staat, zou een hele serie boeken door elke lezer verslonden worden."

Lieve Leestrein, wat een mooie recensie. En wat herken ik me hier in! Het is eigenlijk mijn groeiboek...ik begon er 18 jaar geleden aan en ik heb nog nooit zoveel geleerd als het afgelopen jaar. Ik vind het fantastisch dat je door het lezen van mijn boek een beeld hebt gekregen van mijn persoonlijkheid. Dat betekent dat je echt mijn schrijfhand erin herkent en dat vind ik heel bijzonder. En waar ik trouwens ook even van ga glunderen...een aantal tags die je op je website hebt gebruikt: aanrader, cadeautip en humor. Wat een heerlijke (bijna) afsluiter van deze Blogtour. Onwijs bedankt!

Deze recensie staat ook op de eigen website van De Leestrein en op Hebban.nl


19 februari 2022: Bonusrecensie van Tamara

Tamara is een lieve penvriendin van mij met wie ik in het verleden ladingen brieven uitwisselde. Inmiddels is de pen en inkt voornamelijk vervangen door social media maar onze gezamenlijke liefde voor lezen blijft onveranderd. Vorig jaar was ze dan ook één van de eersten die mijn boek kocht. Ze heeft geen boekenblog maar wilde heel graag met deze blogtour meedoen. Zo'n eer laat ik natuurlijk niet aan me voorbij gaan en dus is de afsluiter van de 'Beter Laat dan Nooit Mini-blogtour' deze heerlijke Bonusrecensie!

"Een boekrecensie is normaal niet zo lastig. Ik schrijf gewoon wat ik vind en denk er eigenlijk nooit bij na of degene die het boek heeft geschreven dat wel kan waarderen. 

Maar nu...een boek van Marieke...mijn oude penvriendin. Ik vond het lastig want wat als ik het boek niet leuk zou vinden...dan moest ik dat schrijven.

Ze krijgt van mij 5 hartjes, sterren of hoe je ook wil noemen.

Ik vind het een heerlijk liefdesverhaal van een hele familie. Het papier leest lekker, houdt lekker vast en het lettertype is zalig. Maar het allerbelangrijkste: het verhaal leest lekker weg.

Ik heb meerdere keren een traantje mogen laten en regelmatig dacht ik: hé, dat is net iets voor Marieke of jee, dat zou ik kunnen zijn...Zo leuk!!

Ik raad iedereen aan dit heerlijke boek te lezen als je van warme familiebanden houdt, reizen door mooie landen leuk vindt en als je houdt van een roman met een lach en een traan.

Marieke, ik kijk uit naar je volgende boek...maar wacht geen 18 jaar!!"

Foto Tamara

"Ik raad iedereen aan dit heerlijke boek te lezen als je van warme familiebanden houdt."

Lieve Tamara, wat een heerlijke recensie om deze blogtour mee af te sluiten. Ik ben zo blij dat je er zo'n goed gevoel aan over hebt gehouden en vind het fantastisch dat ook de vormgeving van het boek je plezier  heeft gedaan. Ook niet onbelangrijk. Dank je wel voor het lezen van mijn boek en voor deze bonusrecensie! Enneh...het duurt zeker geen 18 jaar meer ;-)

De recensie van Tamara is te lezen op Instagram onder het account Tamara_Leest. Hier zijn meer fijne recensies van mooie boeken te vinden.