'Uit het juiste hout', het laatste deel in de feelgoodserie, verschijnt op 28 februari 2023!

Recensie van Miekeleest op Instagram

29 november 2022

Ik won onlangs het e-boek 'Als water en vuur' van @marieke.douwes.fransz - deel 2 uit de serie 'De duinen van Westzand'.
Wat een heerlijke feelgood is dit! 🥰 Warme personages, veel liefde en vriendschap, ook verdriet om te verwerken waarbij iedereen op elkaars steun kan rekenen. Ik vind het jammer dat ik het boek al zo snel uit heb, maar het las zo vlot en het is zo'n mooi verhaal💖 Dank je wel Marieke!


Recensie van Inez2807 op Hebban.nl *****
Wederom een knaller...

27 november 2022

"Deel twee uit de serie de Duinen van Westzand. Deze keer staat het leven van Maggie centraal.
Het boek leest als een trein en wegleggen lukt bijna niet.
Je wordt ondergedompeld en meegezogen in het leven van de bewoners van Westzand. Het voelt alsof je door een verborgen luikje naar binnen kijkt bij hun levens.
Ook deze keer weer treffende personages weergegeven die ervoor zorgen dat je een lach op je gezicht krijgt tijdens het lezen. Soms zelfs een brok van ontroering. Het verhaal raakt je op een bepaalde manier.
Zeker leuk zijn de personages uit deel een die ook in deel twee aan bod komen. Op deze manier kun je hun levens ook blijven volgen. Ook het geitje doet weer mee.
Ook nu weer een verhaal dat je doet verlangen naar meer als je het uit hebt. Je blijft geprikkeld door de gebeurtenissen.
De beide delen zijn afzonderlijk te lezen. Mocht je deel een nog niet hebben gelezen, zou ik dat zeker snel doen. Deel twee is nog leuker als je deel een ook hebt gelezen.
Op naar deel drie!!!
De schrijfstijl van Marieke Douwes is ongedwongen, helder en duidelijk. Ze schrijft heel beeldend. Het verhaal vormt een film in je hoofd. Een absolute aanrader!
Ik hoop dat er nog heel veel boeken van deze schrijfster gaan verschijnen. Ik ben een groot fan in ieder geval!"


Recensie van Boekenbeschrijfster op haar eigen site en Hebban.nl ****

24 november 2022

"Na het eerste deel uit De duinen van Westzand-serie, was ik erg benieuwd wat het tweede deel in petto heeft. Hierin staat Maggie centraal met af en toe een hoofdstuk vanuit Renze.

Maggie is in het eerste deel af en toe al voorbij gekomen, dus je kent haar al een beetje. Heel leuk om haar in ‘Als water en vuur’ beter te leren kennen. Marieke Douwes heeft met haar een leuk personage gecreëerd. Je merkt al gauw dat ze al wat meegemaakt heeft in het verleden, met name als Renze ineens voor haar neus staat. Stukje bij beetje laat de auteur je ontdekken wat dit is geweest. Interessant gedaan, want op deze manier weet Douwes de aandacht van haar lezers vast te houden.

Het verhaal leest lekker vlot. Als je er eenmaal helemaal inzit, wil je het liefste door blijven lezen. Wat is er gebeurd tussen Maggie en Renze? Wat is er toch allemaal aan de hand op het werk van Maggie? Hoe zit het nu precies met Renze? Deze en vele andere vragen worden gedurende het verhaal beantwoord.

Richting de ontknoping lijkt het verhaal van ‘Als water en vuur’ een wending te krijgen die je als lezer echt niet wil. Of dat ook daadwerkelijk uitkomt, daarvoor zal je het boek moeten gaan lezen. Douwes heeft in ieder geval een mooi tweede deel geschreven dat je nieuwsgierig maakt naar het derde en laatste deel waarin Nikita centraal zal staan. Ik kijk er al naar uit!"


Recensie van Annemiek op Kobo.com *****
In één keer uitgelezen

16  november 2022

"Bij dit 2e deel wil je alleen maar doorlezen. Maggie haar gebroken hart heeft echt een flinke tijd nodig om weer vertrouwen in de liefde te krijgen. Dan krijgt ze ook nog een stalker op haar dak en voelt ze zich ook op haar werk en thuis niet meer veilig. Kan Castor daar verandering in brengen? Renze is brandweerman en heeft een flink trauma opgelopen tijdens zijn werk. Kandit allemaal nog goedkomen? Ga het lezen in Als water en vuur. Een heerlijk 2e deel.van deze serie. Emoties, spanning en liefde in deze Feelgood. Ik heb genoten van de personages ❤️"