Ik mocht Jet Nijland interviewen!

Gepubliceerd op 4 mei 2023 om 16:19

TeamStippenbikini. AltijdpretmetMariekenJet. Marjet Douwland.

Zomaar een paar kreten die inmiddels, na twee jaar vriendschap, op ons van toepassing zijn. Jet Nijland en ik zetten ongeveer tegelijk onze eerste stappen in boekenland en wat is haar vriendschap waardevol voor me geworden. We stonden samen op een longlist, we maakten Amsterdam en Ermelo onveilig, begingen al onze blunders glorieus en schreven samen een kort verhaal voor een schrijfwedstrijd. En wonnen! 

Maar ons meest recente wapenfeit vind ik het meest bijzonder. Afgelopen zondag, 30 april, was in Leiden de boekpresentatie van 'Als de sterren fonkelen.' De nieuwe historische roman van Jet. En ik, geluksvogel, mocht haar interviewen! Hoe cool is dat! Toen ik eenmaal bijgekomen was van die tweede shock (want: de eer!) was ik alleen maar blij. Blij voor Jet en blij voor onze vriendschap. Het was een heerlijke middag en Jet schudde een fantastische professionele presentatie uit haar mouw. Wat was ik trots. En wat ben ik nog steeds trots want inmiddels vliegen de positieve recensies je om de oren. En niet meer dan terecht. Mijn quote staat niet voor niets op de achterflap. Dat was namelijk de eerste shock. Maar nogmaals: het is een prachtboek en grijpt je naar de keel. 

Volgende week maken we samen weer Ermelo onveilig. Dan is het Valentijnfestival waar Jet met haar roman 'Zwaluwdans' op de shortlist staat! En ik? Ik mag haar date zijn. Nu al zin in. TeamStippenbikini on the way!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.