Wat een maand!

Gepubliceerd op 2 maart 2022 om 08:56

Een achtbaan. Zo voelde de afgelopen maand. De aftrap was die geweldige recensie van NBD Biblion wat ervoor gezorgd heeft dat 'Klavers, Edelweiss & Sachertorte' binnenkort in vele bibliotheken door het hele land te lenen is. Daarna gingen de lijnen open om te stemmen voor de BoekGoud Publieksprijs (uitslag duurt nog even!) en had ik een last-minute super gezellig gesprek met Anja de Rijk op haar YouTube kanaal 'Followmemovebooks'. Heb je die nog niet gezien? Klik hier

En natuurlijk was het ook de maand van mijn 'Beter Laat dan Nooit Mini Blogtour' en wat was dat een feestje. Wat fijn om te lezen dat Viola en Jochem ook de harten van deze boekbloggers hebben gestolen. Dat voelt zo ontzettend goed!

Wat hadden we nog meer in februari? O ja! Ik had een hele toffe en bijzondere Buddy Read met Jet Nijland. Want waar je in een Buddy Read normaal gesproken allebei hetzelfde boek leest, lazen Jet en ik....elkaars boek! En heeft Jet me daar even een mooie Instagram waardige templates van gemaakt. Zover ben ik nog niet maar een collage van de leukste red ik natuurlijk nog wel ;-)

En als kers op de taart heb ik de eerste geredigeerde versie teruggekregen van deel 1 van mijn trilogie. En ik was gewaarschuwd. Echt waar. En ik lees gerust wel dat de meeste auteurs daar een buikpijntje of twee van krijgen. Echt wel. Allemaal gelezen en gehoord. Maar het ondergaan hè...da's andere koek. Zoals ik het bij de redacteur van HarperCollins omschreef: alsof je kind wordt gekeurd en het na vele aanpassingen net aan redt. Tenminste...zo voelde het. Want zo was het natuurlijk niet. Natuurlijk zaten er ook hele fijne en enthousiaste complimenten tussen maar ja...Marieke hè. Die ziet dat dan even niet. Maar intussen wel en jongens....heeft Deel 1 me daar even een oppepper van gekregen. En wat ik zo knap van die redacteuren vind...ze passen iets aan, halen iets weg, voegen iets toe zonder je eigen schrijfstijl om zeep te helpen. Elke keer zat ik te grinniken: 'Ja, dit zou ik geschreven kunnen hebben.' Of: 'Waarom kom ik daar niet op? Ik zou het zelf gezegd kunnen hebben.' Dat dus. Waarmee je boek ineens naar een hoger niveau getild wordt en waar ik dan weer van ga glunderen. Nu dus maar hopen dat ze kunnen zien dat ik braaf naar ze geluisterd heb en de aanpassingen en tips toegepast heb. Nou ja...de meeste dan. Want ja...Marieke hè ;-)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.