Een upgrade!

Gepubliceerd op 19 mei 2022 om 21:28

Enkele weken geleden kreeg ik, samen met alle andere Boekscout auteurs, het bericht dat de verkoopprijs van onze boeken omhoog zou gaan. Dit in verband met de papierschaarste en de daarbij behorende prijsverhoging. We vinden er allemaal wat van maar dat is nu niet van belang. Wat wel van belang was, was de nieuwe prijs die 'Klavers, Edelweiss & Sachertorte' zou krijgen: €22,99 Dat vond ik echt te hoog.

Toen ik vorig jaar voor de keuze stond om een formaat te kiezen, had ik eigenlijk geen idee waar ik voor koos. Je bent wat met een meetlint aan het pielen, legt verschillende boeken naast elkaar en vraagt aan boekenliefhebbers welk formaat zij het liefste zien. Daar kwam een formaat uit waar ik prima mee uit de voeten kon. Mijn boek ging de verkoop in voor €22,50 Ook al geen lage prijs en echt mijn maximum. Het kon goedkoper maar dan zou ik inleveren op papiersoort en dat wilde ik niet. En inderdaad, mijn boek kwam binnen en ik was meteen verliefd op het papier.

Maar goed, die prijsverhoging zat me niet lekker. Meteen contact met Boekscout opgenomen en zij begrepen mijn dilemma. Na wat over en weer mailen nam ik het besluit om alsnog voor het goedkopere formaat te gaan. Deze is wat groter en heeft standaard romanpapier. En gaat de verkoop in voor €21,99. Iets waar ik beter mee uit de voeten kan. Zelfs goedkoper dan de eerste versie maar daarvoor heeft het boek dan ook ander, minder zwaar, papier. Het moet ergens in gaan zitten, nietwaar?

Vandaag kwam de nieuwe broer van mijn roman binnen en ik moet zeggen: hij valt me absoluut niet tegen! Hij heeft iets meer body dan ik had verwacht dus al met al ben ik dik tevreden. 

En voel jij je, als lezer van het eerste uur, nou een beetje beetgenomen? Denk je: 'Ja maar zeg...ik heb €22,50 neergeteld voor hetzelfde boek.' Nee. Dat heb je niet. Je hebt €22,50 neergeteld voor de luxe uitgave die per direct niet meer gedrukt wordt. Je bent dus zogezegd de trotse bezitter van een Limited Edition ;-) 

Ik stel dus bij deze graag aan jullie voor: 'Klavers, Edelweiss & Sachertorte' editie 2022. 

Reactie plaatsen

Reacties

Angela
2 jaar geleden

Ik voel me niet beetgenomen hoor, ben happy met de limited edition. 😁👌

Inez
2 jaar geleden

Beetgenomen door een schitterende luxe versie.... ehm... zeker niet! Trotse bezitter past beter!