Recensie inemarialeest (24-11-2022)

Gepubliceerd op 24 november 2022 om 19:53

"Als water en vuur is het tweede deel van de feelgoodserie De duinen van Westzand, geschreven door Marieke Douwes. In dit deel staat Maggie centraal.

Zes jaar geleden werd zij door haar jeugdliefde Renze met een gebroken hart opgezadeld toen hij Westzand verliet, maar nu blijkt hij terug te zijn. Sterker nog, Maggie en Renze lijken elkaars gezelschap opnieuw te kunnen waarderen. Maar is Renze van plan om deze keer wel te blijven?

Iets nieuws onder de zon kenmerkt zich door zorgvuldig uitgewerkte personages en het is heel fijn om te lezen hoe het de vertrouwde personages uit dit deel inmiddels vergaat. Ook in deel 2 gaat Marieke Douwes op dit elan verder en kiest ze voor levensechte en authentieke personages.

De auteur schrijft klassieke maar heerlijke feelgood: ze opteert voor eenvoudige verhaallijnen zonder al te veel poespas. Dat maakt dat de focus op tot in de details afgewerkte beschrijvingen van de gebeurtenissen kan liggen. Hierdoor is het mogelijk om van heel dichtbij het naar elkaar toegroeien van Maggie en Renze te volgen. Omdat de meeste zaken in dit verhaal zo goed uitgewerkt zijn, is het wel niet helemaal duidelijk waarom Renze precies vertrokken was en Eduardo zich zo vreemd gedraagt. Op beide vragen mist een afdoend antwoord. Maar misschien zijn dat zaken die eventueel in deel 3 nog aan bod kunnen komen.

Als water en vuur is een op meerdere vlakken geschikte titel. De keuze voor een dergelijke titel laat zien dat, hoe vlot de stijl van de auteur ook is, er niets aan het toeval is overgelaten. Want waar zij over elk detail heeft nagedacht, mag de lezer zich vooral laten meevoeren op heerlijke woordengolven.

Marieke Douwes heeft duidelijk haar best gedaan om weer een zalige feelgoodroman te presenteren. Ik keer onder haar begeleiding in ieder geval graag terug naar Westzand voor deel 3"

Op Hebban heeft Inemaria het boek beloond met een mooie 4*

 

Lieve Inemarialeest, wat een heerlijke recensie en wat een mooie zinnen gebruik je zelf ook! Een genot om te lezen. Ik word zo gelukkig van de fijne complimenten die je geeft... super! En ook erg leuk dat je aandacht aan de titel besteedt. Heel fijn. Bedankt voor het meedoen met deze blogtour.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.