Recensie snippers_co (25-11-2022)

Gepubliceerd op 25 november 2022 om 09:36

💖Na ‘Iets nieuws onder de zon’, het eerste deel van de feelgoodserie ‘De duinen van Westzand’, was ik natuurlijk heel benieuwd naar dit tweede deel. En Marieke Douwes heeft me ook nu weer fijn verrast!

💖Zes jaar geleden verdween Renze zomaar uit het leven van Maggie, na een relatie van drie jaar. En nu daagt hij plotseling weer op in Westzand. Het geordende leventje van Maggie ligt dus helemaal overhoop, want ze merkt dat ze zich nog steeds tot hem aangetrokken voelt. Zal ze haar hart openstellen? Wordt ze terug gekwetst? En wat is er de afgelopen jaren in het leven van Renze gebeurd? Meer ga ik niet vertellen over de inhoud, die fijne ontdekkingstocht is voor de lezer! Maar de titel, Als water en vuur, wordt op verschillende manieren in het verhaal verwerkt. Soms heel direct, vaak subtiel en symbolisch.
💖Marieke Douwes weet de personages goed te introduceren. Heel leuk om te lezen dat het goed gaat met Fernando (de broer van Maggie) en Daphne uit het eerste deel én er is ook een fijne kennismaking met de nieuwe hoofdpersonages. Als lezer voel je je meteen weer thuis in Westzand. Er is plaats voor gezellige en warme babbels vol humor, maar ook serieuze gesprekken met meer diepgang. Deze feelgood haalt op een mooie wijze ook beladen thema’s aan zoals traumaverwerking, ongewenst gedrag, verlies van een dierbare,… De auteur weet steeds de juiste sfeer te creëren op het juiste moment, een perfecte balans.
💖Ik was net iets minder gecharmeerd door dit tweede deel, maar dat is natuurlijk een zeer persoonlijke leeservaring. Ik miste soms de knusse en warme sfeer, de gezelligheid die zo sterk aanwezig was in ‘Iets nieuws onder de zon’. Ergens in het midden verloor het verhaal nu een beetje mijn aandacht, misschien door de herhaling van wat plakkerige momenten? 🤭 Maar naar het einde toe had Marieke Douwes me weer helemaal mee! Een paar onverwachte gebeurtenissen, voldoende spanning, mooie momenten die voor een traantje zorgden,… Echt knap hoe Marieke de emoties tot bij de lezer weet te brengen, ik was oprecht ontroerd.
💖Blijf in je dromen geloven, net zoals Maggie!

Graag 3,5 mooie sterren!

 

Wat een mooie uitgebreide recensie, Saskia! En wat een complimenten. En gelukkig wist het verhaal je naar het einde toe weer helemaal te pakken. Zoals je al zegt, een leeservaring blijft persoonlijk en als auteur kun je nooit iedereen 100% tevreden stellen. Maar ik geloof dat ik het hier weer aardig goed gedaan heb, haha! Dank je wel; jouw 3,5 ster voelt als 5 ;-)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.