Recensie van joyceslibrary (28-11-2022)

Gepubliceerd op 28 november 2022 om 13:52

De recensie van Joyce was ook een soort test. Joyce had namelijk 'Iets nieuws onder de zon' nog niet gelezen en we besloten dat zo te laten. Op deze manier konden we perfect testen of mijn idee (heel goed apart van elkaar te lezen) ook klopte...

"De blogtour van ‘Als water en vuur’ van @marieke.douwes.fransz is al in volle gang en vandaag mag ik mijn bijdrage hieraan leveren!

📕Zes jaar geleden vertrok jeugdliefde Renze uit Maggies leven. Ze bleef met een gebroken hart achter in Westzand. Jaren later heeft ze een stevig stootkussen om haar hart gebouwd en is het zo goed als geheeld. Ze werkt met veel plezier in het plaatselijke hotel, trotseert dagelijks de koude zee en is in haar vrije tijd graag bezig met haar kunst.
Dan staat Renze plotseling weer voor haar neus. Hij is terug in Westzand, en als het aan hem ligt voorgoed. Maggie is op haar hoede, maar de aantrekkingskracht is er nog steeds. Bovendien blijkt de knappe brandweerman in een lastige situatie de perfecte bondgenoot te zijn. Maar Renze is niet meer dezelfde man als zes jaar geleden en ook Maggie is veranderd. Is een gezamenlijke toekomst nu wel voor hen weggelegd?

👱‍♀️Dit boek is het tweede deel in de Westzand serie. Het eerste boek heb ik (nog) niet gelezen, maar ik vond het een uitdaging om te ontdekken of ik dit deel kon lezen zonder het voorgaande boek te hebben gelezen. En dat bleek zeker het geval! Dit deel leest als een standalone, waarbij je niet direct voorkennis uit het andere deel nodig hebt. Heel af en toe zijn er verwijzingen naar gebeurtenissen die in het vorige deel gebeurd zijn, maar dit is zo minimaal dat het niet storend is als je hier niets over weet.
Marieke schrijft erg vlot, waardoor dit boek zo uit was. De gebeurtenissen volgen elkaar in een goed tempo op, waardoor je elke keer de pagina wilt omslaan om te lezen hoe het verder gaat. Want zou Maggie Renze weer toe laten in haar hart?
In het verhaal wordt goed ingegaan op de personages, al had naar mijn idee Renze nog iets meer uitgediept mogen worden. Over Maggie wordt er iets meer verteld. Toch vind ik de afloop weer erg mooi en had ik na het lezen van dit boek een goed gevoel. Een echte feelgood dus. Ik kan niet wachten om de andere delen te lezen, om zo meer te weten te komen over de mensen in Westzand!
Sterren: ⭐⭐⭐⭐"

 

Lieve Joyce, wat spannend was jouw recensie! Want in mijn hoofd had ik het dan wel allemaal kloppend en waren ze als standalone te lezen... de praktijk kan heel anders zijn. Maar gelukkig klopte het allemaal en zijn de boeken daadwerkelijk los van elkaar te lezen. Missie Standalone geslaagd! Dank je wel!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.