Recensie: Koukleum.nl (13-09-2022)

Gepubliceerd op 13 september 2022 om 11:42

"Sinds kort heeft HarperCollins Holland het fonds HarperFirst in het leven geroepen. Dit is een fonds dat wij met veel interesse volgen. Zo las Veronique pas geleden ‘Compleet van de wijs‘, het debuut van Kristie Raaijmakers. De volgende titel die wij mogen lezen is ‘Iets nieuws onder de zon’, het eerste deel in De duinen van Westzand-serie, van de hand van Marieke Douwes.

In ‘Iets nieuws onder de zon’ maken wij kennis met Daphne. Ze is op dat moment niet gelukkig in haar leven en haar moeder Liesbeth merkt dit. Liesbeth wil dat haar dochter gelukkig is en als ze te horen krijgt dat Rina van Rozendaal, de beste vriendin van haar overleden moeder, een hulpje zoekt voor haar cadeauwinkeltje in Westzand, probeert ze Daphne te overtuigen. Daphne twijfelt eerst nog erg, maar die twijfels verdwijnen even later als sneeuw voor de zon en voor ze het weet zit ze in de bus op weg naar het pittoreske dorpje Westzand. Het avontuur kan beginnen.

Het is en blijft altijd spannend om kennis te maken met een, voor ons, nieuwe auteur. Wij mochten Marieke ontmoeten tijdens het World of Romance-event in Amsterdam en daar vertelde ze over deze nieuwe serie. Wij werden eigenlijk meteen enthousiast en toen wisten wij al dat dit voor ons, als feelgood-liefhebbers, een mustread zou zijn.

Vanaf de eerste pagina’s spat het feelgood-gevoel van de bladzijdes af. Douwes weet de sfeer meteen goed te bepalen. En door onderstaand stukje in het eerste hoofdstuk moest ik meteen glimlachen. Wat een heerlijke humor heeft deze auteur.

"Liesbeth Langeveld-Schouten, drieënvijftig jaar oud, lag in een ingewikkelde pose en met haar benen in de lucht op een yogamatje terwijl ze toegeschreeuwd werd door een fitte slanke dame die via de tablet allerlei opzwepende instructies de slaapkamer in brulde."

Ook is ze een kei in het omschrijven van het gezellige dorpje. Op een bepaald moment had ik het gevoel dat ik zelf op vakantie in Westzand was. De bewoners van het pittoreske dorpje sluiten Daphne vanaf de eerste dag in hun armen. De band die Daphne met de bewoners, in sneltreinvaart, opbouwt is soms ietwat overdreven, echter het is een feelgoodroman, en ik ben van mening dat dit ook moet kunnen in een verhaal in dit genre.

Ook moeten ik het even hebben over de geit die Douwes in het verhaal heeft verweven. Elke keer dat de geit ten tonele kwam had ik weer een glimlach op mijn gezicht. Heerlijk! Ik heb hem eigenlijk meteen in mijn hart gesloten en ik hoop dan ook van harte dat hij ook weer een rol in de vervolg delen krijgt.

Dit eerste deel in De duinen van Westzand-serie heeft Marieke Douwes op een sterke en geweldig leuke manier neer gezet. Laat het vervolg ‘Als water en vuur’, dat eind 2022 verschijnt, maar snel komen. Ik kan niet wachten!"

Dit is maar een deel van de zeer uitgebreide recensie. De volledige recensie vind je hier. Bezoek deze website ook eens om andere mooie recensies te lezen van dit bijzondere duo!

 

Lieve Veronique en Bryan, wat een toffe recensie. En wat heerlijk dat jullie precies het gevoel kregen wat ik voor ogen had! En die geit: tja. Eigenlijk zou iedereen een geitje in zijn leven moeten hebben, toch? Ik ga nu even op mijn roze wolkje zitten, haha. Enorm bedankt voor deze mooie bijdrage aan mijn blogtour.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.