Recensie: Caroleest (16-09-2022)

Gepubliceerd op 16 september 2022 om 11:03

Iets nieuws onder de zon is het tweede boek van Marieke Douwes, en het mooie hieraan is, dit boek is pas het eerste deel van een trilogie, namelijk De duinen van Westzand serie. Eerder dit jaar las ik Mariekes debuut roman Klavers, Edelweiss & Sachertorte. Dat was een positieve rollercoaster.

Maar na het lezen van Iets nieuws onder de zon, heb ik er een nieuwe favoriete auteur erbij. Wauw, wat kan Marieke schrijven!

In iets nieuws onder de zon is het leven van Daphne in een klap veranderd na het plotselinge overlijden van haar vader. Ze is weer bij haar moeder ingetrokken en samen proberen ze het leven op de Veluwe weer op te pakken. Als Rina haar hulp vraagt, zegt Daphne haar baan op en vertrekt naar het gezellige kleine dorpje Westzand voor de zomer maanden.

Bij aankomst in Westzand word Daphne door alle inwoners hartelijk ontvangen, en zonder dat ze er zelf erg in heeft bezorgt ze de knappe alleenstaande vader Fernando een op hol geslagen hart. Daphne vind hem leuk en kan het bijzonder goed vinden met zijn 6 jarige zoontje Storm, maar ze is bang dat haar hart gebroken word. En hoe moet het verder met hen als ze weer terug gaat naar de Veluwe? En waar komt toch dat geitje vandaan, die telkens achter Daphne aanloopt?

De cover is heel vrolijk, kleurrijk, het trekt je aandacht en maakt je nieuwsgierig naar het verhaal.

De schrijfstijl van Marieke is vlot, beeldend, vol met humor en de mooiste omschrijvingen van de omgeving. Er komen verschillende thema’s in het verhaal voor en die zijn zo mooi omschreven dat het een heerlijk feelgood verhaal is. De emoties komen echt bij je binnen en dat laat je niet ongeroerd.

In het eerste hoofdstuk word gelijk duidelijk beschreven in welke fase Daphne van haar leven zit. Vanaf het moment dat Daphne in Westzand aankomt, krijg je zo’n mooie beeldige omschrijving van de omgeving, dat je jezelf in Westzand waant. Het strand, de zee, de leuke kleine winkeltjes en nog veel meer.

De personages zijn goed uitgewerkt, zo leer je de bewoners van het dorpje kennen en dat zorgt voor de nodige humor. Om nog maar te zwijgen over dat kleine schattige “maffe” geitje. Het geitje zorgt ervoor dat je een lach op je gezicht krijgt.

Na het lezen van het verhaal kan ik niet anders zeggen dan dat ik Daphne, Fernando en Storm in mijn hart heb gesloten. Marieke heeft het weer voor elkaar gekregen dat ik dit prachtige verhaal met een traan en een lach heb gelezen. Ik ben dan ook heel benieuwd naar deel 2, die eind 2022 verschijnt.

Marieke Douwes Fransz heel erg bedankt dat ik mocht deelnemen aan de blogtour, ik heb ervan genoten.

Ik geef het dan ook 💎💎💎💎(💎) = 4,5.

 

Carolien heeft een eigen website die zeker de moeite waard is. Klik hier om daar meteen te gaan rondsnuffelen. 

Pfff... wat zeg je na het lezen van zo'n mooie, lieve recensie? Ik kan weinig meer toevoegen. Wat ontzettend fijn dat je weer zo van mijn schrijfsels genoten hebt, Carolien. Ik geniet in ieder geval enorm van jouw recensie, haha! Ik hoop dat je straks ook zo veel plezier beleeft aan deel 2 en 3.

Weer zo'n schitterende collage! Daar word je toch helemaal vrolijk van?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.