Recensie: FrisianBooklover (15-09-2022)

Gepubliceerd op 15 september 2022 om 09:17

Vandaag is het mijn beurt in de blogtour! Eindelijk mag ik mijn mening verkondigen 😂!

Iets nieuws onder de zon is het eerste deel in De duinen van Westzand serie. Eerder las ik al Mariekes debuut Klavers, Edelweiss & Sachertorte. Ik was toen gelijk positief verrast. Dus was ik ook heel nieuwsgierig naar haar nieuwe serie!


Je hebt jezelf overtroffen Marieke. Na je debuut, waarvan ik zo genoten heb, is dit eerste deel uit je nieuwe serie misschien nog wel beter. Het is moeilijk kiezen!

Het is een heerlijk vlotte feelgood, de vaart zit er volop in en het is op en top genieten.

De personages zijn heel mooi uitgewerkt. Emoties komen bij de lezer binnen en je kan maar één ding doen en dat is houden van Daphne en Fernando. De lieve Daphne die na het overlijden van haar vader doet wat ze altijd deed maar daarmee helemaal niet gelukkig is. Toch durft ze de stap te nemen om te vertrekken uit haar oude leventje en nieuwe kansen te pakken. En dan Fernando, wat een lieverd, een man waar een verhaal achter zit, maar ook een man waarvan je alleen maar kan houden. Beide personages wisten me te raken, maakten emoties en los en ik zou ze zo uit het boek willen trekken en allebei een knuffel willen geven.

Het mooie aan het verhaal is dat het duidelijk een thema meegeeft aan de lezer. En de thema’s zullen menig lezer raken maar door het vleugje humor wat Marieke aan het verhaal heeft toegevoegd blijft het toch luchtig.

Ik kijk heel erg uit naar het volgende deel. Ik wil zo graag doorlezen over de bewoners en familie van Westzand. Moet ik dan toch een heel klein minpuntje benoemen dan is het dat je al heel gauw door hebt waar het verhaal eindigt. Maar ik heb me er niet aan gestoord en ik denk dat menig feelgood liefhebber hier ook geen last van zal hebben. Want laten we eerlijk zijn, daarom is het toch feelgood? We snakken allemaal naar dat happy end.

Dit hele fijne eerste deel heb ik beoordeeld met 4,5 ster. Dit verhaal is een hele dikke aanrader voor elke liefhebber van echte feelgood.

 

Lieve Amarins, van jouw woorden word ik een beetje stil. Wat een prachtige recensie en ik kan daar eigenlijk weinig aan toevoegen behalve een dikke dank je wel!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.