Recensie: Boekenvansan (18-09-2022)

Gepubliceerd op 18 september 2022 om 09:45

De cover van het eerste deel van de feelgoodserie  De duinen van Westland  ziet er kleurrijk en aantrekkelijk uit. Ik kreeg er meteen een zomers gevoel bij en keek er naar uit om het verhaal te lezen.

Hoofdpersoon is de 25-jarige Daphne, die na het overlijden van haar vader in een dip zit. Haar sociale leven staat op een laag pitje en ze wordt niet blij van haar baan op een makelaarskantoor. Dan vraagt  Rina, vriendin van de familie, of Daphne haar die zomer wil helpen in haar cadeauwinkel Op Drift. Daphne besluit dat ze wel toe is aan iets nieuws en verruilt de Veluwe voor het  kustdorpje Westzand, waar ze al snel ingeburgerd raakt. Er zijn twee  personen die haar speciale aandacht trekken en dat zijn de charmante kunstenaar Fernando en zijn 6-jarige zoon Storm. Zullen zij de reden zijn dat Daphne aan de kust blijft wonen of gaat ze na een paar maanden terug naar haar oude leven?

Hoewel je al snel kunt raden welke kant het verhaal opgaat, doet dit totaal niet af aan het leesplezier. Marieke weet het boeiend  te maken door haar vlotte schrijfstijl. Naast een serieuze ondertoon zijn er veel grappige momenten. Vooral het geitje zorgde voor een vrolijke noot.
De personen zijn heel beeldend beschreven waardoor je hun emoties echt voelt en betrokken raakt bij het verhaal, dat voor het grootste deel vanuit Daphne wordt verteld. Het is leuk dat er ook zeven hoofdstukken vanuit Fernando geschreven zijn. Dat maakt het geheel afwisselender en geeft een goed beeld van zijn gedachten en gevoelens.
Bijzonder detail is de playlist die achterin het boek staat. Voor nog meer beleving is het zeker de moeite waard om de nummers op te zoeken en te luisteren!

Wat heeft Marieke een heerlijk zomers feelgood verhaal neergezet en wat leest het lekker weg. Ik heb er enorm van genoten en vond het jammer dat ik het boek zo snel uit had. Gelukkig kunnen we al snel lezen hoe het verder gaat met Daphne, Fernando en de andere inwoners van Westzand. In het najaar komt het tweede deel, Als water en vuur, uit. Ik geef dit boek 4 sterren.

 

Lieve Sandra, wat fijn om te lezen! Ook leuk om te lezen dat je de playlist er zo goed bij vond passen. Dat voegt inderdaad een extra dimensie toen en ik ben blij dat dat bij jou gelukt is. Dank je wel voor je mooie recensie!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.