Recensie: Nathieleest (19-09-2022)

Gepubliceerd op 19 september 2022 om 18:29

Meer feelgood dan dit boek kun je niet krijgen. Een pittoresk kustdorpje, een aantrekkelijk man, een gezellig dorpswinkeltje met snuisterijtjes…Daar wil jij toch ook wonen?

Wanneer de moeder van Daphne voorstelt om een goede vriendin van de familie te gaan helpen in haar winkeltje in Westzand, is Daphne eerst verbaasd en onwillend. Zij heeft een goede baan bij een makelaarskantoor en zit toch goed bij haar moeder. Toch durft zij de stap te wagen en wordt ontzettend hartelijk ontvangen door Rina en haar winkeltje vol snuisterijtjes.

Wat een hartverwarmend en liefdevol verhaal. De personages zijn zo mooi en gedetailleerd beschreven, dat het voelt alsof ze vrienden van je zijn. Een hechte dorps-community en de aantrekkingskracht tussen Fernando en Daphne spat er van af. Ook voel je de verschillende emoties en twijfels van Daphne en leef je met haar mee.

Marieke hanteert een fijne schrijfstijl waardoor het heel prettig leest en je jezelf in het kustplaatsje waant met de hechte groep inwoners. Je ruikt de zee en ziet het zwerfgeitje helemaal voor je.

Als ik een kleine kanttekening mag plaatsen, is dat er naast een dreigende kink in de kabel tussen Fernando en Daphne, er echt geen vuiltje aan de lucht is. Iets meer diepgang of drama was wel mooi geweest voor het verhaal.

 

Wat een fijne recensie. En goed om te lezen dat je het gevoel dat ik over probeer te brengen, ook op die manier ervaren hebt. Ik denk dat je deel 2 ook wel zult kunnen waarderen ;-)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.