Recensie: Followmemovebooks (23-09-2022...ja, echt)

Gepubliceerd op 26 september 2022 om 22:32

Allereerst moet ik door t stof! Ik heb me verpland, en hoe dat mogelijk is, is echt onmogelijk!! 12 September hebben Marieke en ik de hele blogtour  van `Iets nieuws onder de zon´ nog besproken in een leuke, toffe en gezellige live! Terug kijken kan hier  Maar op mijn lijstje op mijn mobiel had ik de 29e opgeschreven. Vraag me niet waarom ik het niet door had. Tot ik vanochtend opstond voor het werk en ik een super lief berichtje las dat ik had gekregen van Marieke, of alles goed was omdat ze de recensie niet had gezien…. Nogmaals sorry Mariek voor deze extra lange spanning voor je!

De flaptekst:
Het eerste deel in De duinen van Westzand, een driedelige feelgoodserie om bij weg te dromen, voor fans van Jill Mansell en Jenny Colgan. Laat je meevoeren door zee, strand en zinderende liefdes in dit fictieve Noord-Hollandse kustdorpje.

De vijfentwintigjarige Daphne zit in een dip. Na het overlijden van haar vader is haar sociale leven niet-bestaand en van haar baan bij het makelaarskantoor wordt ze ook al niet gelukkig. De oplossing? Een paar maanden Westzand. Rina, de flamboyante vriendin van de familie, heeft hulp nodig in haar winkel in het pittoreske kustdorpje. Daphne grijpt deze kans om er even tussenuit te gaan met beide handen aan.

Het duurt niet lang of Daphne is volledig ingeburgerd. Maar Westzand heeft meer te bieden dan zon, zee en koppige zwerfgeitjes: de charmante kunstenaar Fernando brengt haar danig in de war. Niet alleen vanwege zijn helderblauwe ogen en tomeloze enthousiasme, maar ook omwille van zijn zesjarige evenbeeld: zijn zoontje Storm. Terwijl de weken maanden worden en haar terugkeer naar huis steeds dichterbij komt, zal Daphne moeten besluiten: waar is haar thuis?

Mijn mening:
Wat een lekker verhaal! Het leest echt heerlijk! En wat ik ook leuk vind, dat er verschillende woorden worden gebruikt die misschien al wat ouder zijn in vergelijking met wat er nu gesproken word. Maar ik vind het wel ontzettend tof en ik vind het leuk dat ik ze hier tegen kwam en dat ze niet vergeten worden. Het verhaal is dromerig met een levensecht tintje, maar niet té heftig. Het is gewoon genieten van de personages en de beschrijvingen zijn heerlijk om te lezen. Ik ben blij dat het een serie is en dat er nog twee delen aankomen, waar we van deze wereld die Marieke heeft gebouwd, kunnen genieten. Ik heb echt niks te mekkeren. Marieke heeft uitstekende proeflezers gevonden en een goede redacteur bij Harper Collins! Ondanks het strand en zee is het géén cliché verhaal en heeft het heel veel originele elementen. Het is geloofwaardig qua wereldopbouw en ook qua tijdlijn. Marieke heeft een uitstekend verhaal neergepend, en ik kan het iedereen aanraden om van deze serie te gaan genieten! Want ik heb al het vertrouwen dat de volgende twee delen net zo goed in de smaak gaat vallen. Ik hoop dat in de toekomst dat we alle drie de verhalen dan ook in een papieren bundel kunnen kopen.

Deze recensie komt van de website Followmemovebooks (klik) en heeft o.a. een 5* waardering gekregen op Hebban.

Wat heb ik gelachen om deze recensie! En niet vanwege de mooie woorden maar het hilarische verhaal erachter. Ik maar wachten de 12e. En niet willen appen en vragen want ik weet heel goed dat Anja lange dagen maakt. Maar rond een uur of elf 's avonds was de spanning te groot, haha! Hoe dan ook, het is een heerlijke recensie geworden en een waardige afsluiter.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.