Recensie books_read_by_n (5 maart 2023)

Gepubliceerd op 5 maart 2023 om 19:56

Nikita. Eigen timmerbedrijf. Vaste relatie is niets voor haar. One night stand met Michael. Renovatie Duinrestaurant. Nikita en Michael worden collega´s.


Dit verhaal gaat over zoeken naar genegenheid, over verliefd worden, over liefde, over passie, over de controle kwijt zijn, over tot actie overgaan, over iemand op handen dragen, over iemand bewust op afstand houden, over bindingsangst, over de liefde een kans geven, over een geheim hebben, over gekwetst worden, over de kracht van muziek, over de duinen en de zee, over opkomen waarin je gelooft, over koppig zijn, over jaloezie, over iemand wantrouwen, over vertrouwen, over hoe je leven plots een andere wending kan nemen.
.
Het verhaal wordt opgebouwd rond de twee hoofdpersonages Nikita en Michael. Leuk aan deze feelgoodroman is dat er naast het liefdesverhaal tussen beiden een tweede verhaallijn geweven wordt rond hun timmerkunsten, hun liefde voor het vak. Hierin speelt de renovatie van het restaurant een glansrol.
Het geheel zorgt voor een heerlijke feelgoodroman. Door de leuke en geloofwaardige verhaalwendingen blijft het verhaal absoluut boeien tot op het einde.
.
@marieke.douwes.fransz neemt je met haar heel vlotte pen als lezer mee naar het idyllische Westzand. Voor mij was het de eerste kennismaking met dit heel gezellige kustdorpje, maar door de heel levendige en mooie beschrijvingen en dialogen voelde ik me als het ware direct opgenomen in de familie- en vriendenkring van Nikita. De eerste twee delen van deze reeks heb ik (nog) niet gelezen maar dit vormde voor mij absoluut geen probleem om dit verhaal te volgen. Leuk om weten is dat er bij dit boek ook een Spotify playlist hoort.
Lees ´Uit het huiste hout´ zeker met deze heerlijke songs op de achtergrond, dan krijgt dit verhaal nog een extra dimensie. Zeker doen!
.
@marieke.douwes.fransz wat heb ik genoten van jouw feelgood. Je sloeg hiermee zeker de nagel op de kop! Ik ben fan... en dan begin ik nu gewoon direct maar met deel één en deel twee van de Westzand-serie, denk ik.  Dankjulliewel @marieke.douwes.fransz , @harpercollins_holland en @harperfirst aan om me mee te nemen op deze (blog)tour.

 

Lieve Nele, wat een lieve en uitgebreide recensie. Altijd fijn om te merken dat de delen daadwerkelijk afzonderlijk van elkaar te lezen zijn. Hopelijk geniet je net zo van de eerste twee delen als van deze afsluiter.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.