Recensie JaimysEatSleepRead (4 maart 2023)

Gepubliceerd op 4 maart 2023 om 12:56

In deel drie van de ‘De duinen van Westzand’-serie volgen we Nikita, de zus en schoonzus van Daphne en Maggie die in de vorige delen de hoofdrol speelden. 
Nikita is dus zeker geen vreemde en het is ontzettend leuk om haar nu ook echt te leren kennen. 

Nikita is een hardwerkende vrouw, die haar eigen timmerbedrijf heeft. Geen standaard vrouw zou je zeggen en dat uit zich ook in haar liefdesleven. Ze hoeft geen relatie, maar is niet vies van een vurige one night stand op zijn tijd. Maar dat lijkt te veranderen als ze bij Michael in bed beland. 
Als de weken vorderen blijft ze zich erop betrappen, dat ze aan hem denkt. 
Al gauw kan ze haar zinnen verzetten als ze voor een grote klus gevraagd wordt, het Duinrestaurant wordt eindelijk opgeknapt. 
Maar je raad het misschien al, ze komt oog in oog te staan met Michael op de werkvloer. 

Zoals gezegd is het heel leuk om Nikita nu beter te leren kennen. Ze kwam al veelvuldig voor in de vorige verhalen, maar krijgt nu echt haar eigen stem. Doordat je haar al kent is het heel makkelijk om haar voor je te zien en een beeld van haar te vormen en je het is nóg leuker om te zien dat haar persoonlijkheid zich echt ontplooit. Ze blijkt veel meer dan de stoere, harde tante die ze iedereen laat zien. 
Wat natuurlijk ook ontzettend leuk is, is dat de inwoners van Westzand ook een podium krijgen. Het is ook dit keer weer te thuiskomen in een warm bad. 
Ook de verhalen van de vorige delen gaan op de achtergrond verder. 
Wat extra leuk is, is het nieuwe personage dat we leren kennen: Michael. Hij lijkt de perfecte match voor Nikita, op vele vlakken maar ergens schuilt er iets onder de oppervlakte. Het heeft een tijd nodig voor zijn ware aard naar boven komt, maar het zorgt voor een wenteling in de verhaallijn die het een boost geeft. 

Naast de personages is ook de omgeving weer super uitgebeeld. Ook hier komt nu een nieuw decor: het Duinrestaurant. De hele renovatie is echt te volgen en als deze niet helemaal volgens plan verloopt is de pijn ook bij de lezer te voelen. 
Al deze aspecten zorgen ervoor dat je als lezer met het verhaal verbonden bent. Westzand is een heerlijke plek, met fijne mensen waar Marieke Douwes me met haar beeldende en vlotte schrijfstijl echt mee naartoe genomen heeft. 
Het is ontzettend jammer dat dit alweer het laatste deel is en hoewel het verhaal met Nikita een mooie afsluiter is, hoop ik stiekem op meer. 

Beoordeling: 💚💚💚💚

Jaimy heeft deze recensie op haar website staan. Deze vind je hier 

 

Lieve Jaimy, dank je wel voor deze lieve woorden! Een warm bad is precies wat ik voor ogen heb als ik aan het schrijven ben. Het gevoel van thuiskomen en even helemaal wegdromen in een andere wereld. Wat heerlijk dat je het ook zo ervaren hebt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.