Recensie Fransisca den Otter (7 maart 2023)

Gepubliceerd op 8 maart 2023 om 11:59

Dit is het 3e deel in de serie over Westzand, een fictief plaatsje in de buurt van Alkmaar. in dit deel volgen we Nikita, een jonge vrouw die een eigen zaak als timmerman heeft.


Ik vind het altijd grappig als vrouwen Nikita heten, door de mooie song van Elton John denkt iedereen dat het een meisjesnaam is maar in Rusland is Nikita toch echt een jongensnaam. Maar dat terzijde want Nikita is een stoere vrouw, ik bedoel niet iedere vrouw is als timmerman in de wieg gelegd, dus de naam past zeker bij d’r!

Nikita werkt samen met een collega aan de verbouwing van het oude Duinrestaurant. Helaas krijgt de collega een ongelukje en kan hij niet meer op de klus aanwezig zijn. De uitvoerder regelt een vervangende timmerman en laat dit nu net Michael zijn, de man waarmee Nikita een one-night stand had en die ze maar niet uit haar hoofd krijgt…

Naast Nikita spelen onder andere ook haar zus en broer, en hun partners, een rol in het boek, kort lees je iets over hoe zij hun partners hebben ontmoet, voor de uitgebreide verhalen daarover moet je natuurlijk deel een en deel twee lezen, die boeken las ik dus nog niet maar ik laat ze vast nog eens de revue passeren.

Nikita neemt geen blad voor de mond wat heerlijk verfrissend is, dingen worden dus in verhouding snel uitgesproken. Aan Michael zijn kant worden er wat dingen niet gezegd en Nikita is hier niet zo blij mee als ze erachter komt, wat op zich wel te begrijpen is.
Gelukkig zijn er mensen die een andere licht op het verzwijgen laten schijnen waardoor bij Nikita de ogen open gaan, het blijft natuurlijk een feelgood dus een goed einde zit er natuurlijk in!

De zwangerschap van Nikita haar schoonzus vond ik alleen een beetje te lang duren, bij mijn weten is een tweelingzwangerschap een paar weken korter dan een eenlingzwangerschap, en de periode tussen het feest en het begin van de bevalling, op een wel zeer fraai moment, ik zag het zo voor me, klopte voor mijn gevoel niet helemaal, maar ach een kniesoor die daar op let zullen we maar zeggen.

Mede door de vlotte en beeldende schrijfstijl zie je sommige dingen heel goed voor je en dat was niet enkel de winkel Op Drift of de papegaai, sorry witkuifkaketoe!

Characters = 7 | Atmosphere = 8 | Writing style = 7 | Plot = 7 | Intrigue= 7 | Logic = 6 | Enjoyment = 7 | Score 7,00 = 4 sterren

 

Lieve Fransisca, dank je wel voor je mooie woorden. Wat betreft je opmerking over de zwangerschap: ik ken een paar tweelingzwangerschappen die daadwerkelijk de 39/40 weken vol hebben gemaakt, haha! Dus wat dat betreft sta ik er waarschijnlijk anders in. Maar fijn dat je er zo van genoten hebt. Ik hoop dat je de eerste delen ook met plezier gaat lezen! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.