Recensie Sheila_hjv_inbooks (10 maart 2023)

Gepubliceerd op 11 maart 2023 om 09:35

Voor elkaar gemaakt? 

Nikita is ontzettend blij voor Maggie en Daphne dat ze hun grote liefde hebben gevonden, maar zelf is ze het thuiskomen in een leeg huis ook wel een beetje zat. Gelukkig heeft ze een goedlopend timmerbedrijf en houdt ze van haar werk.

Als ze mag meewerken aan de renovatie van het oude Duinrestaurant krijgt haar werk een andere lading. De timmerman waar ze mee samen moet werken, blijkt de enige onenightstand te zijn die ze maar niet uit haar gedachten kan krijgen.

“Dit was haar huis, haar stuk duin en haar toevluchtsoord. En als zij wilde zwelgen in haar eigen verdriet, dan was dat verdorie toch zeker haar zaak?” Marieke Douwes

Op het moment dat de restauratie van het restaurant in gevaar komt, leren Nikita en de timmerman Michael elkaar echt kennen. Durft Nikita voor de liefde te kiezen als de waarheid boven tafel komt?

Uit het juiste hout van Marieke Douwes is het derde en laatste deel van de feelgood serie De duinen van Westzand.

Voor mij was dit het eerste bezoek aan het fictieve kustplaatsje Westzand, en dat is mij zo goed bevallen dat ik zeker nog een keertje terug zal gaan voor de eerste twee delen. De sfeer die Marieke Douwes in het dorp heeft gecreëerd is ontzettend fijn, en daar wil je dan ook graag je tijd doorbrengen. Alle personages die zich in en om Westzand bevinden zijn op een leuke manier tot leven gebracht en neergezet als prettige, betrokken en warme karakters.

Marieke Douwes zorgt dat je alles en iedereen in dat dorp echt voor je kan zien. Dat geldt niet in de laatste plaats voor de duinboerderij van Nikita, waarbij je je echt kan voorstellen dat woonplek en bewoner voor elkaar zijn gemaakt. Ook Michael vindt makkelijk zijn draai in Westzand en samen met Nikita vormt hij een duo waar je graag over wil lezen. Ze zijn stoer, lief, grappig en hun chemie zindert over de pagina’s.

Uit het juiste hout van Marieke Douwes is het hartverwarmende slot van een feelgood serie over een fijn dorpje aan zee, vol aansprekende personages en een geweldige vogel die ongetwijfeld een lach op je gezicht zal brengen.

⭐️⭐️⭐️⭐️

 

Lieve Sheila, dank je wel voor deze mooie recensie. Het is een afsluiter waar ik trots op ben! En zoals ik al zei: de eerste twee boeken zullen een feest van herkenning worden, maar dan andersom ;-)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.