Recensie Bookstagram_Ilona (9 maart 2023)

Gepubliceerd op 9 maart 2023 om 17:45

"Na het lezen van deel 1 en 2 kon ik niet wachten om eindelijk te lezen over Nikita. We hebben al zoveel over haar kunnen lezen, dat ik echt benieuwd was naar haar verhaal. 

Het boek in het kort:
Nikita heeft een goedlopend timmerbedrijf, een goede familie- en vriendenkring en een mooi huis, maar daar elke avond alleen thuiskomen, begint haar tegen te staan.
Nu niet alleen haar vriendin Daphne, maar ook haar zus Maggie een relatie hebben, is ze hier stiekem toch wel jaloers op.
Nikita werkt mee aan de renovatie van het oude Duinrestaurant. Als op een dag haar collega niet meer op de klus aanwezig kan zijn door een ongelukje en er vervanging is geregeld, neemt haar leven een nieuwe wending.
De nieuwe timmerman op de klus blijkt Michael te zijn, de charmante onenightstand die ze al weken niet meer uit haar hoofd krijgt.
De aantrekkingskracht tussen beide is enorm, maar is Michael wel de man die hij zegt te zijn?
Niet alleen de restauratie komt op losse schroeven te staan, maar ook kan Nikita niet helemaal meer op haar hart vertrouwen. Kan ze haar hart beschermen, of is ze dapper genoeg om voor de liefde te gaan?

Mijn mening:
Ook het derde deel voelt weer aan als een warm bad! Door de vlotte en beeldende schrijfstijl word je weer meegenomen in het dagelijks leven van Westzand. Je zou er zo willen gaan wonen!
Alle personages uit de vorige delen komen weer terug, en wat is het toch leuk om te lezen hoe het nu met ze gaat!

Wat fijn dat Nikita haar eigen verhaal heeft gekregen. Op het eerste gezicht een stoere vrouw, vaste relaties doet ze niet aan, heeft de controle over alles, floept alles eruit wat ze maar denkt, maar onder die laag gaat het over veel meer dan dat. Een aantal dingen die goed naar voren komen: vertrouwen winnen, bindingsangst, er voor durven gaan en uiteindelijk geloven in jezelf en er volledig voor willen gaan! Wat een mooie ontwikkeling maakt Nikita door in dit verhaal.
Stiekem toch echt wel mijn favorietste personage uit deze serie…..nou komt Jack ook wel heel erg in de buurt hoor!! Ow wat heb ik gelachen door al zijn uitspraken. Je zou zo’n beestje maar in huis hebben hihi.
Michael leren we in dit verhaal ook goed kennen. Mooi ook om zijn gedachten te kunnen lezen. Wat een geduld heeft deze man. En hoe goed passen ze bij elkaar!
En jeetje, wat leefde ik met iedereen mee toen niet alles liep zoals ze gedacht hadden. Had zo met ze te doen! Dan blijkt ook maar weer wat de kracht van een dorpje met de mensen kan doen!

Marieke, wat heb ik ontzettend genoten van deze serie!  Wat een heerlijke afsluiting van een fantastische serie! Met deel 3 heb je een mooi, compleet verhaal afgeleverd waar iedereen alleen maar van kan genieten!
Wie weet komen ze ooit nog als fysiek boek…eigenlijk hoop ik daar wel op, want ze horen gewoon in een boekenkast te staan!

Dankjewel dat ik ook met deze blogtour mocht meedoen!"

 

Ilona geeft 'Uit het juiste hout' op Hebban 4 sterren!

 

Lieve Ilona, dank je wel voor deze fijne recensie. Zoals bij velen is Nikita de favoriet... dat zegt natuurlijk wel wat. En tja, Jack. Wat zal ik zeggen. Jack vloog mijn hoofd binnen en vertikte het om er weer uit te gaan, haha! Dus zat er maar één ding op: Jack mocht meedoen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.