• TOT EN MET VRIJDAG 26 NOVEMBER GEEN VERZENDKOSTEN!
  • WEL EEN GEZELLIG GESIGNEERD EXEMPLAAR!

~Mijn boek~

Klavers, Edelweiss & Sachertorte


*****

'Zodra Viola en Jochem elkaar ontmoeten beseffen ze allebei dat er iets bijzonders gebeurd is. Maar dan wordt Jochem op een heftige manier herinnerd aan een liefde uit het verleden. Dit zet niet alleen hun relatie op scherp maar zorgt ook voor een onthulling die Viola's leven, zoals zij het kent, ondersteboven gooit.

Ook al beseft ze dat familie niet altijd uit bloedverwanten hoeft te bestaan; toch gaat ze op zoek naar haar wortels. Dit brengt haar naar Oostenrijk en Ierland maar vooral dichterbij de mensen die haar dierbaar zijn: haar ouders, haar hilarische zus en natuurlijk Jochem.

En uiteindelijk blijkt Viola niet de enige te zijn wiens ogen geopend worden.

De bergen roepen. In het Iers en in het Duits. Ga je mee?'

*****


Zitten er dingen van jezelf in het boek Mariek?

Ik heb niet echt specifiek dingen één op één uit mijn eigen leven in het boek verwerkt. Wel zitten er grappige dingetjes in die mensen die mij kennen zullen herkennen. Tegenwoordig noem je dat soort grapjes geloof ik 'easter eggs'. 

~

Ik zal proberen wat dingetjes toe te lichten zonder al te veel spoilers weg te geven. Zo is er bijvoorbeeld de verjaardag van de tweeling Ryan en Oliver. Vanwege de loop van het verhaal moesten ze begin februari jarig zijn. Ik besloot toen om ze jarig te laten zijn op de verjaardag van een hele dierbare vriendin van mij. Gebruik maken van toeval noem ik het maar. Als het eind juni geweest was had ik hoogstwaarschijnlijk mijn eigen verjaardag gebruikt, haha! 

~

Verder zit er een Siamees in het verhaal die Mozart heet. Vroeger hadden wij thuis een Siamees die daadwerkelijk deuren en koelkasten open kon maken en ik was dol op het magere scharminkel. Hij was helaas niet bestand tegen de verhuisstress vanuit Friesland naar Almere en na ongeveer 14 (?) jaar moesten wij afscheid van hem nemen. Mijn Mozart is een eerbetoon aan deze schat van een kat.

~

Zoals ik in mijn dankwoord noem ben ik ook dol op Aryeh Frankfurter, net als Viola. Ik raad iedereen aan om in tijden van stress en spanning deze muzikant op te zoeken op Spotify. Of gewoon als je je heerlijk wilt ontspannen. 

~

Als laatste is er Peter Stöckl. Het verhaal van Peter Stöckl is lang. Hier de korte versie: zo is de eerste Peter Stöckl de campingbaas geweest van de allereerste camping in Oostenrijk waar ik met mijn ouders naartoe ging in 1988. Later was Peter Stöckl het alterego van mijn pa toen die op vakantie in wederom Oostenrijk in 1995 mijn latere echtgenoot en zijn maat te grazen nam en een briefje schreef dat er een avondklok van kracht was op de camping. Het maakte indruk want het was met enige regelmaat stil na 10 uur 's avonds. Dat dit briefje afkomstig was van mijn pa hoorden de knullen pas veel later ;-) We hebben dus bijzondere herinneringen aan Peter Stöckl en daarom mag hij in mijn boek meespelen. 

~

Er zitten nog veel meer herkenbare dingen in mijn boek verstopt maar die ga ik natuurlijk echt niet allemaal verklappen. Daarvoor zul je toch het boek moeten lezen ;-) 


Heb je mijn boek gelezen? Laat een recensie achter!

Klik hier als je een recensie achter wilt laten op de site van Bol.com

Je hoeft hiervoor niet het boek bij hen te hebben gekocht.

Klik hier als je een recensie achter wilt laten op de site van Uitgeverij Boekscout. Ook hiervoor geldt dat je het boek niet bij hen hoeft te hebben gekocht.

Klik hier als je een recensie achter wilt laten op de site van Lezerscommunity Hebban.

Ook kun je hier mijn boek toevoegen aan je online 'nog te lezen lijst'.