• TOT EN MET VRIJDAG 26 NOVEMBER GEEN VERZENDKOSTEN!
  • WEL EEN GEZELLIG GESIGNEERD EXEMPLAAR!

~Recensies~

'Klavers, Edelweiss & Sachertorte'


Voor recensies m.b.t. mijn korte verhalen, klik hier


Lezersrecensie op Hebban.nl *****

Een boek dat je raakt tot in je ziel

15 november 2021

"Het duurde even voordat Marieke Douwes-Fransz haar debuutroman 'Klavers, Edelweiss en Sachertorte' publiceerde. Toch was het het wachten meer dan waard. Het boek - waar de romantiek van afspat, en dat op sommige punten bijna poëzie te noemen is ('Een wolkendek waarvan het reserveblauw op is' - hoe kom je erop!) - vertelt het verhaal van Viola en haar prins op het witte paard, Jochem.

Als op een dag een groot geheim in Viola's familie wordt onthuld, is dat de start van een zoektocht die de grenzen over gaat. Zal Viola ooit de waarheid achterhalen?

Wat ik ervan vond? De meeste boeken die ik onlangs las, vond ik vooral leuk. Voor deze roman dekt die omschrijving de lading bij lange na niet. Met 'Klavers' gaat Marieke van plottwist naar plottwist, wat je als lezer geboeid houdt tot de laatste pagina's. Laatste pagina's die zorgen dat je emoties als lezer alle kanten op gaan. Beschrijvingen als ‘zij is mijn zuurstof’ kruipen in je ziel. Een prachtig debuut, dat bij het dichtslaan ervan de vraag oproept 'waar kan ik meer van Marieke lezen?' Goed gedaan, Marieke, en hopelijk tot snel bij een volgend werk! :)"

 

Deze fantastische recensie is geschreven door Wendy de Liefde en staat ook nog op Bol.com. 


Lezersrecensie op Boekscout.nl *****

Prachtige debuutroman

27 augustus 2021

Prachtige debuutroman van Nederlandse bodem en dan ook nog uit mijn woonplaats! Wat een heerlijk boek. Het is lastig om het weg te leggen, je wilt graag doorlezen. Kijk al uit naar het volgende boek!


Lezersrecensie op Bol.com *****

Supermooi boek

3 augustus 2021

Supermooi boek, echt een aanrader. Je begint met lezen en zit meteen in het verhaal. Ik kan niet wachten tot het nieuwe boek uitkomt.


Recensie voor de site 'Perfecte Buren' ***

24 juni 2021

Saskia Imbert las mijn boek voor de site 'Perfecte Buren'. Een deel van de recensie:

'Dit is een zeer verdienstelijk debuut. Het enthousiasme van de auteur is echt voelbaar in dit boek. Ik besef zeker wel dat 'Klavers, Edelweiss & Sachertorte' bij vele lezers in de smaak zal vallen én dat we nog meer van Marieke Douwes-Fransz mogen verwachten!'

Lees de hele, zeer uitgebreide, recensie hier.

Deze recensie is ook geplaatst op de Facebookgroepen 'Perfecte Buren', 'Hebban Feelgoodgroep' en 'Libelle Leest.' Ook is deze als dikke drie-sterren recensie geplaatst op 'Hebban.nl' en op alle Instagram groepen die verband houden met 'Perfecte Buren.'


Lezersreactie op Facebook

6 juni 2021

Net je boek uitgelezen. Heb er echt van genoten! Pure dagdagelijkse, levensechte scènes. Een boek met hier en daar een lach en ook een traan. Persoonlijk miste ik op het einde van het verhaal nog een reactie van iemand.

*Deze lezer heeft mij persoonlijk bericht over wat zij nog miste. Omdat ze het niet op Facebook heeft gezet vanwege de spoiler doe ik dat hier ook niet ;-) *


Recensie van Chicklit.nl ***

1 juni 2021

'Klavers, Edelweiss & Sachertorte' is gelezen door Marjon. Klik hier om haar recensie op de site van Chicklit.nl te lezen.

Klik hier om mijn blog over deze recensie te lezen. 


Lezersrecensie op Hebban.nl *****

Een fijne feelgood roman!

27 mei 2021

Een fijne feelgood roman die het verhaal van Viola vertelt. Viola krijgt op een dag te horen dat haar kersverse vriend Jochem vader blijkt van een tweeling van 6 jaar oud én dat haar ouders niet haar biologische ouders zijn. Het boek Klavers, Edelweiss & Sachertorte neemt je vervolgens mee in de zoektocht van Viola naar haar biologische vader. Tijdens deze zoektocht in Oostenrijk en Ierland geeft de schrijfster je ook een kijkje in het leven van de families van Viola en Jochem, die nooit lijken stil te staan.

Het is een boek vol verrassingen, waardoor je het boek niet makkelijk weg legt. En als je dat toch voor elkaar hebt gekregen, blijft het verhaal in je hoofd hangen. Ik wil méér lezen van deze schrijfster!


Recensie van WendyBlogt; een 8

Mooi verhaal

18 mei 2021

Wendy van WendyBlogt.nl kwam ik tegen op Instagram en ik vind haar recensies altijd eerlijk, duidelijk en overzichtelijk. Ik heb gevraagd of zij 'Klavers, Edelweiss & Sachertorte' voor mij wilde lezen en een recensie wilde schrijven. Een onafhankelijke blik is immers onmisbaar. 

Dit schrijft zij op Instagram:

'Ik zag het boek al eens voorbij komen maar de cover in combinatie met de titel sprak me niet aan. Tot ik een berichtje van Marieke kreeg of ik haar boek wilde lezen. Na het lezen van de achterflap werd ik toch wel nieuwsgierig naar het verhaal. Wat ben ik blij dat ik het gelezen heb. Het is een mooi verhaal waar ik erg van genoten heb tijdens het lezen.

Wat had ik me vergist in de cover!' 

Haar volledige recensie staat op haar website: Boekrecensie Klavers, Edelweiss & Sachertorte - Marieke Douwes-Franz (wendyblogt.nl)

Deze recensie staat ook op Bol.com, de facebookpagina van WendyBlogt en met 4 sterren op Hebban.nl


Lezersreactie op Hebban.nl *****

Heerlijke debuutroman

12 mei 2021

Dit boek neemt je mee naar de groene weiden van Oostenrijk en de lieflijke cottages in Ierland. Een heerlijk boek dat je niet weg kunt leggen. Zeker een aanrader.


Lezersreactie op Instagram

Leest lekker weg

12 mei 2021

Ook ik heb hem eindelijk uit. Wat een heerlijke debuutroman. Ik kan niet wachten op een volgend boek! Mag je supertrots op zijn. Een aanrader!


Lezersrecensie op Bol.com *****

Heerlijk boek!

26 april 2021

Goed verhaal, hele fijne schrijfstijl! Prachtige debuutroman. Met veel plezier gelezen!


De leeservaring van de coverfotografe!

Vandaag plaatste Patricia uit Killarney (ja, Patricia van 'Through my dreaming Eyes') onderstaand bericht op Facebook. Dat zorgt toch voor een warm gevoel, of niet? 
27 april 2021

~~~~

Daar was ie dan. Na 2.5 week onderweg te zijn geweest had ik eindelijk het boek van

Marieke in m'n handen. Dan moest hij natuurlijk ook gelezen worden! Nu vind ik lezen helemaal geen straf, dus met veel plezier begon ik aan dit boek dat belooft je mee te nemen op een avontuur over liefde en familie.
Met veel plezier, maar... Ook met een tikkeltje onzekerheid: daar staat mijn foto dan op de cover van een boek waar ik eigenlijk niks over weet..
Wel... Laat ik daar gelijk maar even stoppen. Want die gedachte is geen verdere seconde meer waard.
Na de eerste pagina zit je erin. Een schok effect waarna je het boek gewoon niet meer weg kan leggen. In een paar avondjes heb ik hem uitgelezen en wat een zalig boek was het!
De meeslepende reis die Viola en Jochem doorstaan blijft tot op de laatste pagina vol met verrassingen.
Marieke heeft het voor elkaar gekregen me te laten lachen, zwijmelen, traantjes weg laten pinken, boos te worden, nog meer te laten lachen en nog meer voor de tissues te laten reiken.
Al met al een boek wat je vanaf de eerste pagina meeneemt in een zalig verhaal, met alle ups and downs.
In een van haar blogs (https://www.mariekedouwesfransz.nl) schreef ze over wat ze wilde bereiken met haar boek en dat heeft ze bij mij zeker bereikt. Na het lezen van de laatste bladzijde kwam er een diepe zucht en even dat moment om het hele verhaal te laten bezinken.
Na het lezen van dit meeslepende verhaal ben ik nog trotser dat die foto die ik ooit op een hike op Torc mountain maakte, haar woorden omarmt in een warme knuffel.
Marieke Douwes-Fransz
 

Plaatjes waar ik zo ongelooflijk blij van word! Een lekker bakkie leut, een gezellige kat op de bank en mijn boek. Ja. Hier doe ik het inderdaad voor :-)

 

 

 

Wellicht ten overvloede maar toch: foto's zijn eigendom van Patricia Edwards-de Jong


Lezersrecensie op Bol.com *****

20 april 2021

KLAVERS, EDELWEISS en SACHERTORTE.
Recentelijk werd ik geattendeerd op dit boek dat onlangs verschenen is.
Ik heb het inmiddels gelezen. Wat een verademing!
De markt wordt overspoeld, tegenwoordig tsunami genoemd, met autobiografieën, al dan niet zelf geschreven of gesponsord, en boeken waarin geweld en seks bijna verheerlijkt worden.
De schrijfster is erin geslaagd de alledaagse gebeurtenissen in een gewone wereld op een boeiende en onderhoudende manier in een roman vorm te geven.
Iedere lezer(es) zal ongetwijfeld raakvlakken vinden met zijn/haar leven.
Het boek leest heel makkelijk en weet zonder moeite de aandacht vast te houden.
Ik heb het tenminste in één adem uitgelezen.
Ik hoop in de toekomst meer van deze schrijfster te lezen.
Het boek: Een aanrader!


Lezersrecensie op Bol.com *****

Unputdownable

19 april 2021

Chapeau, chapeau, chapeau! Debuutroman van Marieke is heel indrukwekkend! Net als je denkt het "plot" door te hebben, komt er een wending die je echt niet zag aankomen! Het verhaal sleept je mee vanaf de eerste bladzijde, heel speels geschreven, heel grappig maar ook heel ontroerend! Je leeft al snel mee met de personages die stuk voor stuk heel goed gekarakteriseerd zijn.

Marieke, ik hoop niet dat we weer 18 jaar moeten wachten tot je volgende boek, ik ben fan!!!!


Lezersrecensie op Bol.com *****

Beeldend

19 april 2021

Klavers, Edelweiss & Sachertorte neemt je mee! Het is zo beeldend geschreven dat het net lijkt of je erbij was, heerlijk! Je ruikt, proeft en ziet wat er gebeurt. Ook wordt je nieuwsgierigheid voortdurend geprikkeld, wegleggen is geen optie. Prachtige debuutroman.


Lezersrecensie op Boekscout.nl *****

18 april 2021

Een mooi en warm verhaal, dit boek leg je pas weg als het uit is!


Lezersrecensie op Bol.com *****

Emotionele rollercoaster!

17 april 2021

Wat een emotionele rollercoaster! De schrijfster neemt je mee op een tocht met vele wendingen en onverwachte ontwikkelingen en weeft het allemaal samen in een mooi verhaal wat je tot op de laatste bladzijde meesleept. Het ene moment gniffel je vrolijk mee met de nuchtere hoofdpersonen en het volgende moment betrap je een traantje wat je snel weg pinkt. En het moment daarop? Alle emoties door elkaar met een schaterlach door de tranen heen. Zalig verhaal om even lekker bij weg te dromen. Gezellige karakters, een verhaallijn die continu blijft boeien en ik kijk zeker uit naar meer van deze auteur!


Lezersrecensie op Bol.com *****

Op bezoek bij een bijzondere familie!

15 april 2021

Een heerlijke Roman....waarbij je kan ontspannen en wegdromen...de sfeer is tot in details beschreven,
Je wordt bijna zelf onderdeel van de familie in het boek....met liefde en veel interieur details en sfeer geschreven en dat komt terug bij de lezer. Heerlijk om je zelf cadeau te doen of een vriendin!
Ik heb er van genoten! Hopelijk blijft het niet bij 1 boek maar wordt het een serie!


Lezersrecensie op Bol.com *****

Meeslepend

14 april 2021

Wat een beeldend geschreven boek, ik heb hem in 1 keer uitgelezen.
Je wordt meegezogen in het leven van de hoofdpersoon.


Recensie van Marinda van  het blog Boekenspinsels.

Niets is wat het lijkt!

13 april 2021

"Boekrecensie

Hoe het begon...Ontzettend leuk dat ik dit boek heb mogen lezen. Bedankt hiervoor @marieke.douwes.fransz En dan nu het verhaal...Niets is wat het lijkt. Wanneer je denkt dat het in jouw familie allemaal heel normaal verloopt, kun je het wel eens goed mis hebben. Dat overkwam Viola. Haar familie bestaat uit een vader, moeder en een zus. Althans dat dacht ze, totdat ze hoort dat haar ouders niet haar biologische ouders blijken te zijn. De zoektocht naar haar roots begint in Oostenrijk, maar brengt haar veel verder dan dat. Tijdens deze zoektocht wordt Viola gesteund door haar vriend Jochem. Ook in zijn familie is niets wat het lijkt. De relatie tussen Jochem en Viola wordt flink op de proef gesteld. Overwint liefde alles? Zijn de familiebanden sterk genoeg om alles te kunnen overwinnen?Ik vond... .... dat dit boek ontzettend veel onverwachte, verrassende, wendingen heeft waardoor je geboeid blijft lezen. Je valt als lezer van de ene situatie in de andere situatie, die je totaal niet ziet aankomen. Heel even dacht ik tijdens het lezen ‘Hoeveel kan een familie overkomen?’ Maar al deze verrassende wendingen maken het verhaal niet onsamenhangend, of onduidelijk. Integendeel, het boek leest juist heel prettig en het verhaal is goed te volgen. Knap geschreven! Ben eigenlijk wel benieuwd of er een vervolg komt..."


Deze recensie staat op de facebookpagina van Boekenspinsels, op Instagram en als 4* recensie op Hebban.nl
Marinda is boekenblogster en beheert website Boekenspinsels waar zij vooral kinderboeken bespreekt maar zo af en toe maakt zij, gelukkig, een uitstapje naar feelgood romans ;-) 


Lezersrecensie op Hebban.nl *****    

Een mooie roman die je van begin tot eind niet los laat!

6 april 2021

"Klavers, Edelweiss en Sachertorte is een mooie roman die je vanaf bladzijde 1 tot het einde in zijn greep heeft. Zo'n boek die je eigenlijk niet weg wilt leggen, die je het gevoel geeft dat je een onderdeel bent van en je alle emoties laat mee beleven. Die je door verrassende wendingen als het ware mee "zuigt" in het verhaal. Waarbij je het gevoel krijgt dat het lezen niet snel genoeg gaat omdat je zo graag wilt weten hoe het verder loopt en dat wanneer je dan de laatste regel leest dat eigenlijk best wel jammer is, je eigenlijk nog niet terug wilt naar het "gewone leven".
Deze schrijfster heeft met haar debuut roman een mooi staaltje werk afgeleverd!"


Lezersrecensie op Hebban.nl *****    

Een fantastische debuutroman van Nederlandse bodem! 

3 april 2021

"Wat een fantastische debuutroman van Nederlandse bodem is dit boek!!
Je wordt vanaf de eerste bladzijde direct het verhaal ingezogen en je kunt het bijna niet wegleggen. Je wilt gewoon meteen weten hoe het verder gaat. Het verhaal heeft leuke, spontane, pittige en grappige karakters. Een prettige schrijfstijl, mooi opgebouwd en verrassende wendingen die ervoor zorgen dat het verhaal boeiend blijft tot aan de laatste bladzijde. Het verhaal gaat leven in je hoofd. Het is dan ook erg jammer als het boek uit is. Ik heb vaak met een lach op mijn gezicht zitten lezen. Ik kijk dan ook uit naar meerdere boeken van deze schrijfster. Een aanrader!!"


Lezersrecensie op Bol.com*****

In één adem uitgelezen!

7 april 2021

"Wauw vanaf het begin zat ik in het verhaal. Een heerlijke roman die je niet meer weg wil leggen. Ik heb hem binnen 2 dagen uitgelezen. Leest lekker weg en een pakkend verhaal. Mooie debuutroman en Ik hoop dat er van deze schrijfster nog veel boeken zullen volgen"