Dille & Kamille column

Gepubliceerd op 18 september 2022 om 12:21

Sinds 3 jaar werk ik met veel plezier in de winkel van Dille & Kamille in Alkmaar. De afgelopen tijd hebben er steeds columns in ons interne weekbericht gestaan over de belevenissen in de diverse winkels. Ontzettend leuk om te lezen en binnenkort is Alkmaar aan de beurt. Er werd gevraagd of er wellicht iemand over schrijversskills beschikte zodat de column op een leuke manier geschreven kon worden... geen idee waarom ik me aangesproken voelde, haha! Hoe dan ook, met een maximum aantal woorden (waar ik ruim overheen ben gegaan... what else is new?) en de hulp van collega's hebben we er een gezellig stukje uit weten te persen. Met toestemming plaats ik hem hier vandaag om op die manier die druilerige grauwe regendag iets vrolijker te maken!

"We hebben er even over nagedacht en wij hebben besloten dat het tijd is voor een mooie compilatie van de mooie en bijzondere dingen die we hier beleven.

Te beginnen met het liefste bejaarde stel ooit. Iedereen is het eens over het feit dat je moet doen wat je leuk vindt en spontaan zegt de man: ‘Ja, daarom ben ik ook al 59 jaar met deze dame getrouwd.’  Compleet met lief klopje op d’r rug.  Wij waren verliefd!

En wat te denken van de dame die speciaal een pakje thee kwam brengen als bedankje omdat we wat verschillende soorten van ons Dille inpakpapier hadden meegegeven terwijl ze alleen om een stukje vroeg waar de winkels Hasselt (woonde haar zus) en Alkmaar op stonden.

Soms bezorgen sommige uitspraken van klanten ons een groot vraagteken boven ons hoofd! Want wat zeg je als een vrouw de honing zo zoet vindt dat het net suiker lijkt… Wij weten het niet! Of de mevrouw die vraagt om een gesloten trechter… We weten nog steeds niet wat ze daarmee bedoelde en zullen voor altijd in het duister tasten.

Ook leren we heel veel van onze klanten. Want wij hebben nooit geweten dat je grote stukken kaas kunt afsnijden met… een voegenkrabber. En ook wij wisten niet dat onze deegrollers ook gebruikt kunnen worden voor het masseren van de nekspieren. De dame in kwestie was zo enthousiast dat ze dit ter plekke even voor ons demonstreerde!

De meest gevaarlijke situatie ooit was een dame die een kersenpitje kwam kopen voor haar vriendin. Wat was namelijk het geval: haar vriendin verwarmde haar buik met natte theedoeken en een strijkijzer!! Doodeng!

En tussendoor gaan natuurlijk de kookwekkers honderd keer af, vraagt er altijd wel iemand of de planten van plastic zijn (adem in en adem uit), hebben we nog steeds niet terug van briefjes van 200 euro als je voor 5 euro koopt en hebben we echt nooit een rode plastic tuinkabouter verkocht met zijn middelvinger omhoog ook al weet mevrouw het zeker. 

Maar het allerleukste is gewoon ons eigen team waardoor het extra bijzonder wordt. En daardoor kun je het prima handelen als een klant een wat mindere dag heeft en het pand verlaat met de fantastische uitsmijter: ‘ Stop die bon maar op een plek waar de zon niet schijnt!’" 

De knusse winkelpui van onze winkel in Alkmaar!

Reactie plaatsen

Reacties

Yvonne van der Wijst
2 jaar geleden

Tja …om het laatste moest ik hard lachen 😂😂

Senna
2 jaar geleden

Hahaha, wat fijn dit! 🥰