Easter Eggs

Gepubliceerd op 3 maart 2023 om 12:03

Foto: HarperFirst

In mijn debuut kom je ze veelvuldig tegen en ook de serie 'De Duinen van Westzand' ontkwam er niet aan: kleine hintjes naar mijn eigen leven. Oftewel: Easter Eggs! Met Pasen in het vooruitzicht (10 april) en het feit dat de serie is afgerond, leek het me leuk om er een paar te onthullen! 
***

* Rina van Rozendael:
Rina is afgeleid van de naam Commerina. Deze naam is al drie generaties in onze familie: mijn oma (die ik helaas nooit gekend heb) was de eerste, mijn zus de tweede en mijn jongste dochter is de meest recente. Waar de naam oorspronkelijk vandaan komt? Ik heb eerlijk gezegd geen idee maar bijzonder is ze zeker.
En Rozendael? Dat is de straatnaam in Friesland waar ik geboren ben en zestien heerlijke jaren heb gewoond ;-)

* Op Drift:
Vaak komt inspiratie je niet zomaar aanwaaien. Behalve in het geval van die heerlijke winkel van Rina! Want fervente fans van de winkelketen Dille & Kamille hebben het natuurlijk allang herkend! Ik werk al een paar jaar met veel plezier in de vestiging in Alkmaar en kon dan ook niet anders dan deze winkel model te laten staan voor Op Drift. Wil je het zelf checken? Je bent altijd welkom!

* The Dubliners:
In 'Iets nieuws onder de zon' verwijst Daphne naar deze Ierse groep. Haar vader was dol op deze muziek. Ik deel de liefde voor deze karakteristieke muzikanten. En die liefde heb ik gekregen van... juist, mijn eigen vader :-)

* Storm:
In 'De Duinen van Westzand' is Storm de zoon van Fernando. Ook wel 'Piraat Storm' genoemd. Misschien geen grote verrassing dat ik dol ben op die heerlijke films met Johnny Depp. Wellicht is het wel een verrassing waar de naam Storm vandaan komt: het eerste hondje wat manlief en ik ooit hadden, heette Storm!

* Likeur:
Rina is een fervent likeurmaakster en heeft een verzameling spannende flessen zonder etiket. Wat ze erin stopt, weet niemand. Maar het zijn wel de lekkerste drankjes die inwoners van Westzand ooit hebben gehad. Drie keer raden wie graag likeur maakt (als ze het niet vergeet). Juist, jullie auteur van dienst!

* Geitjes:
Ja. Ik ben dol op geiten. En dat is de schuld van mijn moeder. Want die had er vroeger eentje dus het zit in de genen. Alleen heette die geen Bella. Die naam heeft Jasmijn (ja, die met Commerina op haar ID kaart) dan weer bedacht.

* Castor:
Voor de vele fans van Castor is het vast leuk om te weten dat deze lieverd echt bestaan heeft! Hij overleed lang voordat ik geboren was maar heeft heel goed op mijn ouders en zus (toen ukkepuk in luiers) gepast toen ze middenin het bos woonden...

* Paradise:
Fan van George Ezra. Punt.

* You've got mail:
Deze film komt een paar keer voorbij in 'Uit het juiste hout' en dat is niet voor niets. Het is mijn favoriete feelgood ooit. Ik bedoel: romantiek en boeken... En ik heb inderdaad ook een bosje versgeslepen potloden op mijn schrijfkamer staan :-)

* Martin en André:
In 'Uit het juiste hout' lopen er een loodgieter en elektricien rond. Martin en André. De loodgieter is gebaseerd op een zekere zeer slanke (zien jullie hier ook de basis voor Michael?) heer die nu al jaren mijn rots in de branding is. Inmiddels werkt hij alweer jaren als Software Specialist maar hij is ooit begonnen als loodgieter. Volgend jaar ben ik 25 jaar met hem getrouwd. Zijn volledige naam? Martin André. 

* Handige snuiters:
Westzand staat bol van de creatievelingen. Fernando kan prachtig schilderen, Maggie tovert de mooiste kunstwerken tevoorschijn op haar draaischijf en Nikita timmert in elkaar wat haar ogen zien. Creativiteit is ook ruimschoots in mijn familie vertegenwoordigd. Mijn moeder maakt al, zolang ik me kan herinneren, de mooiste kleding, poppen en accessoires van stof, zuslief is vergroeid met haar schilderskwast en heeft de stoffenskills van moeders geërfd - iets wat moeders al lang geleden bij mij heeft opgegeven. Zelf heb ik een paar jaar een webshop gehad waar ik gehaakte items verkocht. Dat liep echter te goed dus ik kon het niet meer bijbenen. Die webshop heb ik allang niet meer maar af en toe pak ik de haaknaald nog op. En net zoals elke creatieveling heb ik dus geen rommel maar ideëen rondslingeren... dat jullie het maar even weten, haha!

***

Ongetwijfeld zitten er meer Easter Eggs verstopt in Westzand die ik zelfs niet meer weet. Maar op deze manier wordt wel heerlijk duidelijk dat Westzand niet alleen in mijn hart zit. Er zitten ook delen uit mijn hart in Westzand... 

Reactie plaatsen

Reacties

Mieke van den End
een jaar geleden

Alle lieve mensen en dieren komen voorbij. ik herken ze allemaal! Wat geweldig dat al die figuren uit vervlogen tijden een plekje hebben gekregen in deze prachtige trilogie !!!!