Einde van het eerste avontuur

Gepubliceerd op 12 maart 2023 om 10:14

Ergens in november 2021 kwam die eerste mail van HarperCollins binnen. Ze waren op zoek naar nieuw feelgoodtalent en ze zagen potentie in mijn schrijfsels. Kort gezegd: voor het eerst van mijn leven werd ik 'gescout'! 

Of ik binnen een maand de opzet voor een serie in elkaar kon flansen. Voorzien van synopsissen, spoilers en karakterschetsen. Met andere woorden: maak een samenvatting van iets dat nog niet bestaat. Omdat ik ook wel doorhad dat hier die kans lag waar ik al jaren op wachtte zei ik 'ja joh! Natuurlijk!' En het lukte. De heipalen voor Westzand waren geslagen. Wat een heerlijk dorp en wat een fantastisch avontuur was het om te schrijven. Eerst Daphne (die in de wedstrijdversie stiekem nog Rina heette) en Fernando en die grappige Storm. Om over die geit met flauwvalissues nog maar te zwijgen. Daarna Maggie met Renze en die lieve Castor. En als laatste Nikita en haar Michael. En oh, wat heb ik een plezier gehad in het schrijven van Jack. Eigenwijze vogel... hij vloog mijn hoofd in en vertikte het om te vertrekken. Er zat niets anders op: Jack moest meespelen. 

En nu... nu is het klaar. De lancering is geweest, de blogtour is afgelopen en de winacties zijn voorbij. De playlists staan online en de bundel is compleet. 'De Duinen van Westzand' moet het nu helemaal alleen doen. Daphne, Maggie en Nikita staan op eigen benen. Stiekem voelt het een beetje als afscheid nemen. Als vertrekken van een heerlijke vakantieplek waar je eigenlijk helemaal niet vandaan wilt. Westzand is in mijn hart gaan zitten en hopelijk ook bij jullie. Voorlopig laat ik de duinen even achter me. Totdat de luisterboeken verschijnen tenminste... ;-)

En tot die tijd? Tot die tijd ben ik bezig met het bedenken van een nieuwe vakantieplek. Voor nieuwe avonturen. Een plek die hopelijk contractwaardig is. Duimen jullie mee? 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.