Vlinders bij de wijn!

Gepubliceerd op 19 maart 2023 om 15:55

Ergens in januari gooiden een aantal auteurs een schrijfwedstrijd online! Dit waren Lisanne Stam, Renée Olsthoorn, Saskia M. N. Oudshoorn en Isabelle Paz-Soldan. Niet de minsten in feelgoodland. De inzet was een plekje naast hun verhalen in een superzomerse feelgoodbundel! Zij zijn met z'n viertjes en er konden er nog vier bij. 

Nog diezelfde week kreeg ik een appje van mijn boekenparty Partner in Crime: Jet Nijland. Mariek! Zullen we samen een verhaal schrijven? Nadat we officieel toestemming hadden gekregen om daadwerkelijk samen een verhaal in te dienen, gingen we aan de slag. Sinds we erachter kwamen dat eigenlijk in elk verhaal van ons wel iemand een stippenbikini draagt, hebben we onszelf omgedoopt tot #TeamStippenbikini! Want wat is een wereld zonder stippen? Oersaai, vinden wij. 

Uiteindelijk zijn we supertevreden met het verhaal dat we ingediend hebben, al heeft het bedenken van de titel ons minstens tien wedstrijddagen gekost... we zijn het erover eens: daar ligt niet ons sterke punt! Van glitters tot stippenjurk en van bokbier tot roséwijn... echt alles heeft in de titel gestaan. Uiteindelijk bleek de oplossing simpeler dan we dachten. We deden zogezegd, water bij de wijn. En dat werd binnen een nanoseconde 'Vlinders bij de wijn'. Dat was hem. Dit moest hem worden. Blijkbaar zijn meer lezers het met ons eens want de leuke reacties stromen binnen.

En dan... vanmorgen (het was nog vroeg!!!) liep ik slaapdronken, sloffend in mijn badjas, de woonkamer binnen, pakte nietsvermoedend mijn telefoon en open whatsapp... Allemachtig! Ik werd toegejuicht vanaf mijn scherm door een dolenthousiaste Jet met gifjes van o.a. een breakdancer! En een foto van de cover. Ik (nog steeds niet helemaal wakker) vroeg me serieus af: 'Maat! Hoezo ben jij blij?! We hebben niet eens gewonnen!' Ik zag immers onze namen niet op de cover staan. Maar tien tellen later viel het kwartje. 

Lang verhaal kort: onze 'Vlinders bij de wijn' komt in de bundel!

En wel met een serieuzer pseudoniem dan #TeamStippenbikini, haha!

Wij zijn Marjet Douwland, aangenaam!

Schrijfwedstrijden... ik houd ervan!

TeamStippenbikini op het station van Ermelo! Wat hadden we een lol en wat heeft Jet er een leuk plaatje van gemaakt. Zoom maar eens in op de goodiebags... ;-)

 

Is deze cover niet geweldig! En we staan ertussen!

'Vlinders bij de wijn' door Marjet Douwland 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.