Mijn leestips, deel 1

Gepubliceerd op 21 juli 2023 om 10:05

Met de zomervakantie voor de deur (hier in het noorden) of al in volle gang (het zuiden) leek het me leuk om mijn eigen leestips eens met jullie te delen. Ik lees het meeste feelgood en fantasy dus volgens mij zit er voor iedereen wel wat tussen. En ja, ik tip ook bevriende auteurs. Gewoon omdat ze het verdienen maar vooral omdat ze gewoon goed zijn ;-)

Mijn leestips! Deel 1

Jet Nijland, historische feelgood
Om gewoon maar met mijn schrijfwederhelft te starten ;-) Jet heeft twee historische feelgoods op haar naam staan. Ik las als eerste 'Zwaluwdans' en daar was ik al danig van ondersteboven. Maar toen was daar in april 'Als de sterren fonkelen'. En tja, die is gewoon niet weg te leggen. Het is historisch maar niet op die 'de auteur wil per se dat ik hier iets van opsteek'-manier. Terwijl je er dus stiekem wel wat van opsteekt. Want in de oorlog was er niet alleen maar groot verdriet aan onze kant... Jet durft het aan om ook de andere kant te laten zien en gaat ook de duistere kant van de geallieerden niet uit de weg. 
Zowel 'Zwaluwdans' als 'Als de sterren fonkelen' zijn verkrijgbaar als paperback, ebook en audioboek.

Klik hier voor de website van Jet Nijland

Tamara Haagmans, feelgood (realgood)
Als er iemand is die mijn emoties met haar boeken alle kanten op laat schieten, is het Tamara wel. Vooral omdat haar covers er altijd zo fleurig en vrolijk uitzien. Maar laat je niet foppen, haar boeken gaan over het echte leven met alle ups en downs. Gelukkig met meer ups dan downs maar toch... tissues paraat. Niet voor niets heeft ze de titel 'Beste Zin in Feelgood van 2021 én 2022 op haar naam staan! Mijn favoriet? 'Alles op het spel'. 
Bijna alle boeken van Tamara zijn verkrijgbaar als paperback, ebook en audioboek.

Klik hier voor de website van Tamara Haagmans


Jennifer Armentrout, fantasy

Ik las nooit heel veel fantasy. Tenminste, ik kwam niet verder dan 'In de Ban van de Ring' en 'Twilight'. Maar toen... toen kreeg ik vorig jaar een ereader en was het hek van de dam! Inmiddels zit ik middenin de serie 'Blood & Ash' en heb ik de serie 'Dark Elements' helemaal uit. Toegegeven, 'Dark Elements' is wellicht meer YA maar who cares? Monsters, demonen, weerwolven, vampieren, engelen... de boeken van Jennifer zitten er vol mee. Hier en daar lekker spicey maar niet zodanig dat yours truly er ongemakkelijk van wordt. 

Alle boeken van Jennifer zijn verkrijgbaar als paperback en ebook.
In Nederland worden de boeken van Jennifer uitgegeven door Zomer&Keuning 


Santa Montefiore, roman

Sinds 2003 lees ik alles wat Santa Montefiore uit haar pen laat glijden. Daarom houd ik het hier bij mijn favorieten van haar. Als eerste 'Het Vlinderkistje'. Deze dateert uit haar beginjaren en heeft gewoon alles wat je van een roman verwacht. En ook 'De vuurtoren van Connemara' zorgt meerdere malen voor een brok in je keel. 

Beide boeken van Santa zijn verkrijgbaar als paperback en ebook. De meeste van haar boeken zijn er ook als audioboek.

In Nederland worden de boeken van Santa uitgegeven door de Boekerij


Jackie van Laren, feelgood/roman

Ik las nog niet zoveel van Jackie behalve 'Lentegroen'. Dat was een hele aangename verrassing. Ik moet bekennen dat ik de vervolgen nog niet gelezen heb maar wél heel veel van haar korte verhalen. En man, verdienen die even een extra shoutout! Ook de korte verhalen ontdekte ik via de ereader en die van Jackie springen met kop en schouder overal bovenuit. Ik ga zeker meer van deze auteur lezen en verheug me er nu al op!

De meeste boeken van Jackie zijn verkrijgbaar in paperback (op de korte verhalen na), ebook en audioboek.

Haar verhalenbundel vind je hier

Ik kon geen eigen website van haar vinden dus daarom haar pagina bij de Boekerij. Indien er toch een site van Jackie zelf is, dan hoor ik dat graag zodat ik het aan kan passen.


Tricia Levenseller, fantasy

Helaas zijn de boeken van Tricia Levenseller nog niet in het Nederlands verkrijgbaar. Ik moest het dus doen met de Engelse paperbacks. Wat overigens geen straf is want jongens, wat zien die covers er prachtig uit! Ik tip de boeken 'Daughter of the Pirate King' en 'Daughter of the Siren Queen'. De eerste twee delen van een trilogie. Deel drie is nog niet verschenen. Het zijn avonturen Jack Sparrow-waardig en ik heb ervan genoten.

Beide boeken zijn verkrijgbaar als paperback en ebook.

De website van Tricia vind je hier.

De boeken bestel je hier 

 

Dit was mijn eerste deel met leestips! Houd het volgende deel in de gaten! Daarin aandacht voor mijn HarperFirst collega's en een fantasy van eigen bodem!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.