Nieuw hoofdstuk en nieuwtje!

Gepubliceerd op 18 oktober 2023 om 10:43

Het is al even geleden dat ik hier wat van me liet horen. De oplettende volger heeft echter allang gezien wat voor moois er op mijn pad is gekomen.

Op 12 september 2023 tekende ik een nieuw boekcontract. Dit keer niet meer bij HarperCollins maar bij Zomer&Keuning! En wat voelt dat goed. Ik wist half juni al dat er getekend zou gaan worden dus ik heb zo ongeveer de hele zomer een beroep moeten doen op mijn gave tot zwijgen... ja... dat ;-)

Maar gelukkig mocht ik het toen van de daken schreeuwen. Mijn nieuwe boek zal ergens in de zomer van 2024 verschijnen en komt in zowel ebook als... paperback! Ja hoor, dromen komen nog steeds uit. Want stiekem wil natuurlijk elke auteur gewoon haar boek in handen hebben. Letterlijk. 
De reacties van lezers en volgers waren hartverwarmend. Variërend van enthousiaste nieuwsgierigheid tot ook wel verbazing. Want waarom zou ik, groentje, in vredesnaam de grote HarperCollins gedag zeggen? Het antwoord daarop is eigenlijk vrij simpel. HarperCollins heeft grote dromen uit laten komen waar ik ze altijd intens dankbaar voor zal blijven. Ze konden alleen de toekomstdroom, zoals ik hem voor ogen had, op dit moment niet verwezenlijken. That's it. Meer was het niet. Geen haat. Geen nijd. Verre van zelfs. Het afscheid was er eentje van wederzijds begrip, van warmte en een hoge gunfactor. Dat dat in ieder geval duidelijk is. Bovendien zit mijn serie 'De Duinen van Westzand' daar de komende jaren nog en daar zit-ie goed. 

Over 'De Duinen van Westzand' gesproken. Onlangs heeft HarperCollins me laten weten dat het derde deel, Uit het juiste hout, ook een audioboek gaat worden! De serie is dan dus ook compleet om te luisteren. De releasedatum is nog niet bekend maar die wordt uiteraard de wereld ingeslingerd zodra dat bekend is.

Over audioboeken gesproken ;-) Over iets minder dan twee weken komt mijn debuut 'Klavers, Edelweiss & Sachertorte' uit als audioboek! Wat een verrassing was dat! Het stond absoluut niet op het planningslijstje in mijn hoofd voor dat boek. Maar toen was HarperFirst collega Iris Visser daar die me een slinger richting Lind&Co gaf! Die slinger werd meer dan positief opgepakt en plannen werden gesmeed. Omdat ik fan van Susan Muskee als auteur, persoon en stemacteur ben, leek het me fantastisch als zij mijn boek in zou spreken. Maar, realistisch genoeg, wist ik heus wel dat die kans nihil zou zijn. Maar, wie niet waagt die niet wint! Dus ik dropte de vraag, heel brutaal en zonder verwachtingen, bij zowel Lind&Co als Susan. Groot was mijn verbazing toen bleek dat het niet alleen mocht van Lind&Co maar dat Susan er ook nog tijd voor én zin in had! Mijn blij ei gehalte was er eentje van struisvogelformaat. 
Afgelopen week werd de cover definitief. En die cover hè. Daar is ook wat mee. De oplettende Oostenrijkfans hebben natuurlijk allang Zell am See gespot. Het past perfect in het verhaal. De originele cover heeft de groene heuvels van Killarney en hier hebben we de groene heuvels van het Salzburgerland. Dat moet de vormgever ook gedacht hebben. Wat de vormgever echter niet wist, was dat Martin en ik elkaar in 1995 in Zell am See hebben leren kennen! En dat Zell am See inmiddels bij ons hele gezin diep verankerd in onze harten zit. Dus, zonder dat ze het wisten, hebben ze hiermee het KE&S cirkeltje helemaal rond gemaakt op de perfecte manier. 

En ondertussen? Ondertussen ligt Boek 5 bij de proeflezers! Zenuwslopend...

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.