Beter laat dan nooit...

Gepubliceerd op 24 december 2021 om 10:21

Toen eind maart 'Klavers, Edelweiss & Sachertorte' het levenslicht zag was de Lockdown in volle gang. Er kon dus geen boekpresentatie plaatsvinden. Maar eerlijk is eerlijk: ik had ook niet geweten hoe ik dat voor elkaar had moeten boksen. Ik was een rasechte Marketingdummy. Niet dat ik wil beweren dat ik ineens getransformeerd ben tot Marketingtijger maar helemaal onwetend ben ik ook niet meer. Ik heb inmiddels twee boekpresentaties bezocht en heb daar een mooi beeld gekregen van hoe ik het ooit zou willen doen. In januari zou ik naar de boeklancering van Jet Nijland maar helaas gooit ook bij haar Corona roet in het eten. 

Een ander fenomeen wat voor mij totaal onbekend was maar waar ik nu gelukkig wel het bestaan van weet is een Blogtour. Een fantastische uitvinding die juist in deze tijd veel voor een auteur kan betekenen. Mensen hoeven er namelijk niet hun huis voor uit! Yeey! Het principe werkt als volgt: er worden boekbloggers benaderd (of zij benaderen jou) met de vraag of zij jouw boek willen lezen en willen recenseren. Jij stuurt jouw boek naar ze op en als wederdienst bombarderen ze op een afgesproken datum social media en hun eigen blog met hun recensie. Doodeng. Want wie zegt dat het positieve berichten zullen zijn? Hoe dan ook. Ik vond dat ik wat schade in te halen had en ik vind dat 'Klavers, Edelweiss & Sachertorte' een blogtour verdient. Het wordt geen grote blogtour van een paar weken maar eentje van, ik denk, een week. En ik maak er de 'Beter Laat dan Nooit Mini-Blogtour' van! Vijf bloggers gaan de komende weken mijn boek lezen en ergens in februari (datum volgt nog) zullen de recensies online komen. En tegen die tijd zal ik waarschijnlijk extra zuurstof nodig hebben van de zenuwen...

 

Ben jij nou een Boekblogger, of ken je er eentje, die tijd en zin heeft om mijn boek te lezen en te recenseren en die de ziel en zaligheid van auteurs serieus neemt? Laat een DM op social media achter, plaats een reactie onder deze post of stuur een mailtje naar info@mariekedouwesfransz.nl 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.