Eindelijk kan ik het delen!

Gepubliceerd op 22 januari 2022 om 13:15

Al sinds november was ik hiermee bezig achter de schermen maar nu mag ik het eindelijk van de daken schreeuwen!

Afgelopen week heb ik getekend bij niemand minder dan HarperCollins Holland voor maar liefst 3 (!) boeken! Het worden e-books en het wordt een trilogie.

Weten jullie nog dat ik vorig jaar op de Shortlist stond voor de schrijfwedstrijd van LS Amsterdam? Mijn verhaal 'Graven naar Geluk' won de wedstrijd niet maar was toch maar mooi één van de beste vijf. En nu? Nu wordt dit verhaal uitgewerkt tot een heuse trilogie! Ik kan hier natuurlijk niet al te veel over spoileren maar ik kan wel zeggen dat het een heerlijke feelgood ervaring wordt.

Ik zal zo in de loop der tijd meer hierover gaan vertellen op een aparte pagina maar voorlopig is alles op deze blog terug te vinden. 

Fijn Mariek maar hóe ben je in vredesnaam bij HarperCollins terecht gekomen? Auteurs weten dat zij werken volgens het principe 'don't call us, we call you'. Je kunt zelf manuscripten opsturen (wat het gros schat ik ook gedaan heeft) maar dat is vrij zinloos. Daar gebeurt niks mee. Nee, zij zoeken zelf. En dus kreeg ik ineens een mailtje in november met de vraag of ik mijn shortlistverhaal wilde laten lezen. Nadat ik eerst mezelf ervan moest overtuigen dat het geen reclame was (want hallo: HarperCollins!) heb ik dat natuurlijk direct gedaan. Er volgden een paar gezellige Teams gesprekken en er werd afgesproken dat ik zou proberen een opzetje voor een trilogie te maken. Zogezegd, zogedaan. En begin januari kwam het verlossende woord: we gaan ervoor Mariek! Als alles volgens plan verloopt zal het eerste deel zomer 2022 verschijnen. En wat heb ik er een zin in!

Af en toe moet ik mezelf nog even knijpen en kan ik nog steeds amper bevatten dat dit echt gebeurt. Iets waar je bijna 20 jaar voor gewerkt hebt begint zijn vruchten af te werpen. Bij deze dus een gratis Tip van Flip: Geef nooit op!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.