Recensie missp_her_books_read (21-11-2022)

Gepubliceerd op 21 november 2022 om 11:05

"Deel twee is het vervolg in de reeks “ De duinen van Westzand”, maar toch een héél ander verhaal dan het eerder verschenen deel.
Ik juich dit enorm toe, meestal kiezen auteurs voor eenzelfde lijn, maar Marieke Douwes had andere schrijfplannen.

En dat is voor mij één van de sterktes van het verhaal. Meermaals denk je het te weten en steeds laat de schrijfster de lezer verbazen en verrassen. De verhaallijn zit ook weer sterk in elkaar en met oog voor detail en geloofwaardigheid. Mooi is hoe het leven van een beginnende kunstenares een richting krijgt en je mee in dit proces wordt getrokken. Maar ook het beeld van de sterke brandweerman krijgt hier andere en zeer realistische vorm. Humor door een felle zus of een geitje worden afgewisseld met ernst en liefde, steeds in balans gans het verhaal door.
Echte liefde is als een boemerang, het komt terug als het de ware is. Hier had ik in het begin toch even mijn vragen bij, daar het naar mijn gevoel iets te snel ging.
De schrijfstijl in dit verhaal heeft ook een andere invulling gekregen dan deel één, het is vlotter en hedendaagser, het bewijst hiermee dat de schrijfster van alle markten thuis is.
Een heerlijke Feelgood die je mee een inwoner laat voelen van Westzand! Zou ik ook een wulk juweeltje verdienen als virtuele inwoner of is deze bestemd voor een nieuwe bewoner in het volgende deel?"

Marleen gaf 'Als Water en Vuur' 4* 

 

Lieve Marleen, wat een mooie woorden krijg ik weer van jou. Je geeft 4 sterren maar ze voelen als 5! En het wulk juweel... tja, er komt nog een deel 3 ;-)
Dank je wel voor je deelname aan de blogtour!

Ja, daar staat inderdaad een foto van een hond en geit knus tegen elkaar... heerlijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.